Archieven

Deze 5 tips helpen jou naar meer conversies

door | jul 29, 2020 | Contentmarketing, Social Media, Website | 0 Reacties

Het verbeteren van je positie in de zoekmachines, SEO dus, is één van de manieren om het aantal sales te verhogen. Het is echter ook van belang dat een zo groot mogelijk percentage van je bezoekers uiteindelijk een product of dienst afneemt. In veel gevallen wordt hier nog te weinig aandacht aan besteed. Zonde, want door middel van conversieoptimalisatie zou je zelfs met je huidige bezoekersaantallen meer winst kunnen maken! Je kunt de resultaten van jouw online marketingcampagne op deze manier dus verbeteren.

Het belang van conversieoptimalisatie

Conversieoptimalisatie is ontzettend belangrijk. Is er sprake van een laag conversieratio, dan verspil je een groot deel van het geld dat je in marketingcampagnes stopt. Dit kan erop duiden dat je website zelf niet voldoende geoptimaliseerd is, maar het kan ook betekenen dat jouw marketingcampagnes niet de juiste doelgroep aanspreken. Hieronder benoemen we een aantal handige tips om jouw conversieratio te verhogen. Door deze tips goed door te nemen, krijg je een goed beeld van waar je op moet letten als het op conversieoptimalisatie aankomt.

Tip 1: doe een uitgebreide analyse

Om te beginnen is het belangrijk om in kaart te brengen hoe goed je op het moment scoort. Dat doe je eenvoudig door middel van Google Analytics. Hiermee kun je bijvoorbeeld zien hoelang iemand op je pagina blijft en waar de bezoekers vandaan komen. Een belangrijk gegeven is de bounce-rate. De bounce-rate geeft je een goed beeld van hoeveel bezoekers de pagina vrijwel direct weer zullen verlaten. Een hoge bounce-rate is een indicatie dat bezoekers op jouw pagina niet vonden waar ze op zoek naar waren. Dat kan bijvoorbeeld komen doordat je de focus op de verkeerde zoekwoorden legt met SEO.

Door de website te analyseren door middel van Google Analytics, krijg je ook een goed beeld van waar de meeste mensen afhaken. Gebeurt dit bijvoorbeeld tijdens het uitchecken, dan dien je dit proces nog te optimaliseren. Mogelijk bied je dan bijvoorbeeld niet voldoende betaalsystemen aan.

Door gebruik te maken van Google Analytics kun je bovendien meten wat de resultaten van bepaalde aanpassingen zijn. Zo kun je voor jezelf nagaan of bepaalde aanpassingen inderdaad verschil hebben gemaakt voor je conversieratio. Dat is wel zo handig!

Tip 2: richt je pagina op de juiste manier in

Bij conversieoptimalisatie is het goed om je in de bezoeker te verplaatsen. Stel dat jij een potentiële klant zou zijn, waar zou je dan als eerst op letten? Zo trekken koppen en afbeeldingen vaak al snel de aandacht. Belangrijk is dan ook om duidelijke koppen te maken, waardoor een potentiële klant snel de juiste informatie vindt. Door gebruik te maken van afbeeldingen en bullet lists voorkom je dat de klant op een grote lap tekst stuit. Content is zeer belangrijk voor je online platform, maar zonder de juiste opmaak kan het potentiële klanten afschrikken! Plaats op iedere pagina ook een duidelijke Call To Action.

Tip 3: zorg ervoor dat men om hulp kan vragen

Online producten bestellen heeft een aantal voordelen vergeleken met shoppen in een fysieke winkel. Zo is het aanbod vaak groter en hoeft men niet te reizen of te parkeren. Het enige nadeel is dat een klant in een fysieke winkel vaak direct hulp kan vragen. Als je een webshop beheert, is het van belang dat je dit verschil probeert te overbruggen. Zo kun je als webshop bijvoorbeeld gebruik maken van een live chat. Belangrijk is dat (potentiële) klanten altijd de mogelijkheid hebben om vragen te stellen. Niet alleen zal dit het conversiepercentage verhogen, het is ook een goede manier om achter problemen in de webshop te komen. Krijg je continu vragen over dezelfde zaken, dan is het verstandig om voor meer duidelijkheid te zorgen.

Tip 4: geef een goed beeld van de producten of diensten

Het is belangrijk dat je potentiële klanten precies weten wat ze kopen. Is iets niet helemaal duidelijk, dan zal men al snel afhaken. In een fysieke winkel kan iemand een product goed bekijken. Stel je voor dat jouw producten in de winkel zouden liggen en jij een klant zou zijn, waar zou je dan als eerst op letten? Zorg ervoor dat juist die zaken ook duidelijk zijn voor jouw klanten. Bied je bijvoorbeeld kleding aan, dan kan het een goed idee zijn om ook juist bepaalde details extra goed onder de aandacht te brengen.

Bied je een dienst aan, dan is het van belang dat je potentiële klanten voldoende informeert. Welke zaken onderscheiden jouw bedrijf van de concurrent? Hoe voeren jullie de dienst uit en wat houd het precies in? Waarom zou men voor deze dienst kiezen? Verplaats jezelf dus goed in de klant en probeer om alle vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Door de klant een goed beeld van je diensten/producten te geven, verhoog je de kans op conversie.

Tip 5: overweeg om een chatbot te gebruiken

Een chatbot kan een goede manier zijn om het aantal conversies te verhogen. Zo kun je een klant bijvoorbeeld verwelkomen wanneer deze de site bezoekt. Bovendien kan een chatbot ook advies geven. De bezoeker krijgt bijvoorbeeld te zien welke pagina’s mogelijk interessant voor hem of haar zijn. Een chatbot is dus een goede manier om voor een betere service te zorgen en is bovendien een goed voorbeeld van conversieoptimalisatie.

Wat doe je met een hoge bounce-rate?

Heb jij een SEO of SEA marketingcampagne lopen, maar is de bounce-rate sinds die tijd alleen maar toegenomen? Dat betekent hoogstwaarschijnlijk dat je je op de verkeerde doelgroep richt. Controleer nog eens goed op welke zoekwoorden je de focus legt. Kan de zoekterm anders geïnterpreteerd worden? Soms kan een zoekwoord interessant lijken dankzij het hoge zoekvolume, maar eigenlijk helemaal niet zo relevant zijn. Het is dan niet altijd even efficiënt om op dat zoekwoord te adverteren.

Doe dus altijd een goed zoekwoordonderzoek, zodat je zeker weet dat je je op de juiste zoekwoorden richt. Wanneer je dit lastig vindt, kun je er ook voor kiezen om dit uit te besteden aan een ervaren marketeer.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Archieven