Archieven

7 Marketing trends voor 2021

door | sep 16, 2021 | Contentmarketing, Social Media | 0 Reacties

We zitten al weer in het derde kwartaal van 2021. Zoals vorig jaar, is 2021 ook een bijzonder jaar waarin we het belang van goede marketing strategieën steeds meer terug zien. Wat waren de trends van het eerste kwartaal en wat kunnen we in de laatste maanden van 2021 nog verwachten?

Hieronder hebben we een lijst van 7 marketing trends op een rijtje gezet.

Too long didn’t read – Snippet

Wie heeft tegenwoordig tijd om die hele langen teksten te lezen? Je wilt graag snel een antwoord op je vraag. Stel, je bent op zoek in Google en stelt je vraag. Heb je wel eens keer gehad dat het antwoord van jouw vraag bovenaan staat? Een snippet is als het ware één of twee belangrijke zinnen op de webpagina. Door deze snippet, weet je dat je het antwoord dat je zoekt op die webpagina kan vinden.

Smile for the camera!

Zowel in 2020 als in 2021 zijn live streams steeds belangrijker geworden. Omdat we niet meer bij elkaar konden komen hebben individuen en bedrijven steeds meer ingezet op het streamen van hun content. Uiteindelijk vinden we filmpjes gewoon erg leuk om te kijken. Nu we langzaam meer naar normaal gaan zullen de hoeveelheid streams wel verminderen. Maar hoe dan ook, we weten dat streamen zeker voordelen met zich meebrengt.

Alles automatisch

Marketing automatisering of te wel, marketing automization (omdat het fancier klinkt) begint steeds wel meer een must te worden. Niet alleen omdat het gemakkelijk is, maar ook omdat het efficiënt is. Denk maar aan het instellen van bijvoorbeeld een chatbot. De chatbots worden steeds slimmer, ze kunnen geprogrammeerd worden dat ze de meest voorkomende vragen van een klant kunnen beantwoorden. Als ze er vervolgens nog steeds niet uitkomen kunnen ze altijd nog in contact komen met een medewerker.

Deze automatisering maakt het gemakkelijker om een customer journey beter in beeld te brengen. Aan de hand van deze customer journey kan je gaan automatiseren. Heeft een klant de nieuwsbrief nog niet geopend? Stel dan in dat de nieuwsbrief nog een keer wordt opgestuurd.

De opties zijn eindeloos, maar zorg er wel voor dat je niet overdrijft: niemand wil 10 e-mails van een bedrijf binnen een week in zijn inbox.

Content is en blijft belangrijk

Mensen willen al lang niet meer alleen maar reclames zien. We hebben dit al een keer besproken in een eedere blog. De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in contentmarketing. Content die niet zozeer commercieel is, maar persoonlijk en relevant voor de mensen die het lezen. Relevante verhalen en vooral video’s trekken veel de aandacht. Denk eraan om regelmatig verschillende soorten content in te zetten. Hierdoor weet je waar jouw doelgroep behoefte aan heeft en hierop kan je inzetten.

Niet alleen Facebook

Socials zijn steeds belangrijker. Enkele jaren geleden was Facebook nog erg belangrijk voor het posten van content. Echter merken we dat andere socials zoals Instagram en Linkedin. Berichten met een hoogbereik zijn altijd interessant en deze platformen moeten zeker meegenomen worden in de marketingstrategie.

Bieden op advertenties en zoekwoorden

Deze zat er aan te komen. Je kan het niet hebben over marketingtrends zonder SEA te benoemen. Adverteren op Google is tegenwoordig een must geworden omdat het steeds moeilijker wordt om hoog organisch te scoren. Dit komt omdat er steeds meer concurrenten zijn. Ook dit gaat automatisch. Je stelt een budget in en elke keer als iemand op jouw link klikt betaal je. Dit scheelt jouw marketeer tijd en je betaald alleen maar voor kliks.

Hello Google

Het is niet alleen bij Google waarbij spraakbesturing steeds belangrijker wordt. Zo hebben we Siri en Alexa. Het is niet te ontkennen dat we steeds meer spraak gestuurde apparaten in ons bezit hebben. De vragen worden steeds specifieker en langer. Om deze te kunnen beantwoorden maakt Google gebruik van snippets. Ja die snippets die we al eerder vermeld hebben. Dus zet in op die snippets!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven