Archieven

Online marketing inzetten? Dat doe je zo!

door | mei 18, 2021 | Google, Website, Zoekmachine Optimalisatie (SEO) | 0 Reacties

Online marketing speelt een grote rol wanneer het gaat om het bereiken van potentiële klanten en deze rol wordt alleen maar groter. Deze vorm van marketing brengt veel kansen met zich mee om de populariteit van jouw bedrijf te vergroten en zo meer omzet te genereren. Vrijwel elk bedrijf zet daarom in op online marketing. Doe jij ook mee?

Voordelen van online marketing

Het inzetten van online marketing heeft veel voordelen ten opzichte van traditionele marketing. Zoals je weet, verloopt communicatie steeds meer via internet. Bedrijven bereiken hun (potentiële) klanten via social media, online advertenties, blogs of andere digitale manieren van online communicatie. Naast dat mensen steeds vaker via het internet communiceren, is online marketing helemaal niet duur.

Meetbare resultaten

Een ander voordeel van het inzetten van online marketing is dat het eenvoudig is om de resultaten in te zien. Met behulp van allerlei tools kun je inzien hoeveel mensen jouw website bezoeken, waar ze vandaan komen, op welke woorden ze zoeken, et cetera. Zo kun je jouw strategie waar nodig eenvoudig aanpassen om de beste resultaten te (blijven) behalen.

Websiteoptimalisatie

Oké, je gaat inzetten op online marketing. Maar wat is dan de eerste stap? In onze meest recente blog hebben we de nieuwe Google Core update 2021 besproken. Hieruit blijkt dat het voor Google steeds belangrijker wordt dat jouw website goed werkt. Hierbij gaat het dan om zaken als onder andere de laadsnelheid (LCP), de mobielvriendelijkheid en de CLS. Het is, met deze Core update in het achterhoofd, dus een goede eerste stap om te zorgen dat jouw website volledig geoptimaliseerd is. Waarom? Google beoordeelt jouw website op allerlei zaken om vervolgens jouw positie in de zoekresultaten te bepalen. Hoe beter jouw website is geoptimaliseerd voor Google, hoe hoger jouw positie zal zijn.

Een strategie bepalen

Wanneer jouw website is geoptimaliseerd, is het tijd om vervolgstappen te zetten. Het is voor online marketing belangrijk dat je van tevoren een strategie hebt bepaald. Onder deze strategie valt onder andere het doel. Wat wil je uiteindelijk bereiken met online marketing? Wil je meer omzet, meer websitebezoekers, of toch meer naamsbekendheid? Daarnaast is het belangrijk om van tevoren een budget vast te stellen. Mocht je een marketingbureau inhuren om werkzaamheden voor je te verrichten, kun je dat budget doorgeven en weet je vervolgens precies wat je kunt verwachten voor deze kosten. Daarnaast is het altijd fijn om van tevoren een budget vast te stellen. Zo zal je niet snel te veel uitgeven en met de relatief goedkope prijs van online marketing kun je met een klein budget al snel resultaat boeken!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Archieven