Archieven

Google Stelt Core update 2021 uit tot eind augustus

door | mei 11, 2021 | Google, Website, Zoekmachine Optimalisatie (SEO) | 0 Reacties

Wellicht heb je het al meegekregen: Google stelt de Core update 2021 uit tot eind augustus. De update over pagina-ervaring wordt nu pas halverwege juni uitgerold, waardoor hij in augustus pas volledig live kan gaan. Google geeft zelf aan dat zij dit hebben uitgesteld om eigenaren de kans te bieden hun website te verfijnen met het oog op de pagina-ervaring. 

Wat is er al wel beschikbaar?

De Google Core update is dus nog niet live. Echter zijn er al wel een paar kleine updates uitgevoerd om website-eigenaren te helpen om hun pagina’s te verbeteren voor de grote update. De Page Experience wordt namelijk een belangrijke factor in het beoordelen en dus ranken van websites. 

Het is nu mogelijk om een Page Experience rapport op te vragen in Google Search Console. Dit rapport combineert het bekende rapport voor de Core Web Vitals met een aantal andere statistieken die onderdeel zullen zijn van de nieuwe update. Je kunt verwachten dat een Page Experience rapport informatie bevat over onder andere de HTTPS, de mobielvriendelijkheid, de mate van verschuifbare elementen (CLS), de laadtijd (LCP) en de snelheid waarmee een actie leidt tot een reactie in de browser (FIP). 

Naast de toevoeging van deze aspecten kun je nu ook diverse statistieken inzien. Zo kun je onder andere het percentage URL’s met een goede Page Experience en zoekvertoningen in de loop van de tijd inzien. Daarnaast is het mogelijk om per pagina te bekijken waar eventuele verbeteringen nodig zijn. 

Wat wordt er in juni beschikbaar?

Wat kunnen we dan halverwege juni verwachten tijdens de uitrol? De carrouselfunctie voor Top Stories zal ten eerste worden bijgewerkt om alle nieuwscontent te bevatten, zolang deze content voldoet aan de richtlijnen van Google News. Daarnaast begint de AMP-badge te verwijderen. AMP is dus niet meer vereist om in Top Stories te ranken, maar ook niet meer voor de Google News app of news.google.com. 

En ten slotte: augustus

Eind augustus zal de volledige Page Experience update zijn voltooid. Dan zullen dus de statistieken van de Core Web Vitals beschikbaar zijn: de LCP, FID en CLS. Daarnaast zul je informatie ontvangen over de mobielvriendelijkheid, Safe Browsing, de HTTPS en het al dan niet aanwezig zijn van Intrusive Interstitials (pop-ups, banners en overlays die het lezen van de inhoud op de website verstoren). 

Geen drastische veranderingen

Het voornaamste doel van deze update is om pagina’s met een uitstekende gebruikservaring uit te lichten. Verwacht dus geen drastische veranderingen, aldus Google. De Page Experience wordt en blijft namelijk een factor waar de systemen rekening mee houden in het ranken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Archieven