Archieven

Natuurlijke linkbuilding? Google vindt meer goed dan je denkt

door | mei 24, 2018 | Linkbuilding | 6 reacties

Linkbuilding is dé manier om hoger in Google te komen. We leggen je uit hoe je een natuurlijk linkprofiel krijgt en vertellen je welke links natuurlijker zijn dan je denkt. Want eigenlijk – en dat had je misschien niet verwacht – staan de websites die hoog ranken in Google, bovenaan op een manier die onnatuurlijk lijkt. Inderdaad: dat lijkt zo. In de video in dit artikel wordt haarfijn uitgelegd waarom het toch is toegestaan om met hun strategie je linkprofiel op te bouwen.

Natuurlijke links

Een goed linkprofiel opbouwen werkt het best met natuurlijke links. Dat zijn links die op een redactionele manier in een artikel of andere webpagina zijn geplaatst. De schrijver van die pagina heeft dan zelf besloten om naar jou te linken. Dat doet diegene bijvoorbeeld omdat hij jouw website handig vindt of omdat je een blogartikel hebt geschreven dat zó waardevol is, dat diegene het graag wilde benoemen. Schrijf je vaak waardevolle content? Dan kun je snel een natuurlijk linkprofiel krijgen.

‘Onnatuurlijke’ links

In principe zijn alle betaalde links onnatuurlijk. Toch adverteren veel bedrijven via blogs, wat eigenlijk ‘onnatuurlijk’ is. Maar helpt deze variant van externe linkbuilding mee om hoger te komen in de zoekresultaten? Jazeker! Ontzettend veel bedrijven gebruiken deze tactiek voor een goed linkprofiel. Het kan wat tijd kosten om bloggers te benaderen voor samenwerkingen, maar hierdoor krijg je wel veel waardevolle in-content links. Laat je dit werk liever aan ons over? Wij pitchen graag voor je bij een groot netwerk van bloggers.

Als je honderden bloggers per maand laat linken naar je website, is dit onnatuurlijk. Dat is ook zeker niet de bedoeling. Maar kies jij per maand 5 bloggers uit die bijvoorbeeld ook nog een groot netwerk hebben? Dan kun je dit best gebruiken als natuurlijke linkbuildingmethode.

Natuurlijke linkbuildingmethode: gastbloggen

Je kunt bloggers laten linken naar je website, maar je kunt ook zelf gastbloggen. Zorg ervoor dat je waardevolle content schrijft die meerwaarde biedt voor de website waarop het artikel geplaatst wordt. Soms mag je intern linken. Mag dit niet, dan kun je altijd een link plaatsen onderaan het artikel. Daar staat namelijk meestal iets over de schrijver – jij dus, in dit geval.

Tip: op onze marktplaats vind je een aanbieding om je gastartikel te laten plaatsen.

Natuurlijke links door bloggers

Heb jij eigenlijk wel tijd om te gastbloggen wanneer je het liefst al jouw tijd in je onderneming wilt steken? Natuurlijke links krijgen gaat je erg veel tijd kosten op die manier. Dan blijft het (laten) benaderen van bloggers toch echt de efficiëntste methode voor natuurlijke linkbuilding. Heb je zelf al bloggers benaderd? Wij schrijven artikelen voor je tegen een aantrekkelijke, lage prijs. Scheelt jou weer tijd! Een kort artikel kost je zelfs nog minder. Kijk voor meer opties op onze marktplaats.

Google richtlijnen voor natuurlijke linkbuilding

In bovenstaande video legt Marie Haynes – expert wat betreft (on)natuurlijke links – meer uit over natuurlijke linkbuilding. Google heeft hier richtlijnen voor, die losser zijn dan je wellicht dacht. Zo mag je bijvoorbeeld best links aan vrienden vragen en is het ook toegestaan om links te krijgen vanuit (waardevolle) linkdirectories. Daarnaast zijn er nog veel meer manieren om natuurlijke links te krijgen, die Haynes je allemaal uitlegt. Deze video is zeker de moeite waard om even te bekijken!

Natuurlijke linkbuilding door startpagina’s?

In de video wordt gesproken over startpagina’s. Marie Haynes zegt dat het een misverstand is dat mensen vinden dat je je link daar niet moet hebben staan. Zij zegt het tegenovergestelde: als het een waardevolle startpagina is, zonder spam, dan kan dit juist een ontzettend goede backlink zijn. Ook al zijn dit ‘zelfgemaakte links’. Dat maakt niet uit. Het blijft een waardevolle en natuurlijke link volgens Haynes.

Eigenlijk hadden links vanuit startpagina’s zich al bewezen. Hoge posities in Google worden tóch nog altijd door een linkbuildingstrategie behaald waarbij startpagina’s worden gebruikt. Zo zie je maar weer dat Google links op startpagina’s wél interessant en waardevol vindt, zolang de directory geen spamwebsite is en kwalitatieve links plaatst.

Onnatuurlijke links volgens Google

In verschillende video’s van Google legt expert Matt Cutts uit welke links wel of niet natuurlijk zijn. In deze video legt Cutts bijvoorbeeld uit dat links in footers maar beter no-follow gemaakt kunnen worden. Footerlinks zijn namelijk onnatuurlijk. Daar wil je je link dus niet hebben staan. Het kán wel, uiteraard, maar dan kun je hem beter no-follow maken: dan krijg je in ieder geval nog wel bezoekers die doorklikken naar je website.

Hulp nodig met natuurlijke linkbuilding?

Wij staan voor je klaar om je te helpen met het creëren van een natuurlijk linkprofiel. Al vele jaren hebben we ervaring met verschillende kwalitatieve startpagina’s. Wil je meer informatie over wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina of onze chat.

6 Reacties

 1. Jasper Gunsing van JG Webmarketing

  Hey Rik, uiteindelijk moet het natuurlijk ook voor elke ondernemer mogelijk zijn om zijn/haar website te delen waar ze dat willen. Ook zonder de gedachte of kennis over linkbuilding denk ik dat Google niet direct zou straffen. Denk bijvoorbeeld aan een ondernemer die actief is op een forum en in zijn/haar footprint de website heeft staan. Dit betekend dat er wellicht duizenden links voortvloeien uit één enkele website/domein. Is dat dan voor deze ondernemer onbewust slecht voor zijn SEO? Ik denk van niet!

  Antwoord
 2. Akshay verma

  Nice post! Thank you for sharing it. could you help and give me some tips regarding link building on my email id

  Antwoord
 3. Rik Engelen

  Please tell me the thing you want to now ?

  Antwoord
 4. Evan Wilkins

  Very good blog you have written and it’s very useful and it has changed me a lot and I will share this blog to all my friends and know. Thanks for sharing this.

  Antwoord
 5. Daniel Kuipers

  De scheidingslijn natuurlijk/onnatuurlijk is langzaam aan het vervagen. Actief linkbuilden is volgens Google ook onnatuurlijk, terwijl het erg goed werkt.

  Antwoord
  • Rik Engelen

   Hallo Daniel,

   Bedankt voor je toevoeging en inderdaad dat het goed werkt, maar dat zien we ook bij al onze klanten. Jammer dat er vroeger een verkeerd beeld is ontstaan voor nog veel bedrijven maar de meeste gaan alweer langzaam om.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven