Archieven

Laat je website sneller lopen!

door | mei 17, 2022 | Website | 0 Reacties

Ken je het gevoel dat je een website opent en het lang duurt voordat het helemaal geladen is? Dit is natuurlijk erg vervelend en de voornaamste reden waarom iemand weer weg klikt. Dit is zonde, want deze persoon had een mogelijke klant van je kunnen worden. Hoe zorg je er nou voor dat je website sneller loopt en wat is de oorzaak van deze trage websites? Lees dan snel verder!

Oorzaken

Er zijn verschillende oorzaken die bijdragen aan een trage website. Afbeeldingen zijn hier het meest verantwoordelijk voor.  Ze nemen veel ruimte in beslag. Het is dus belangrijk om deze te optimaliseren! Je zult dan snel merken dat de snelheid van je pagina vooruitgaat. Als je wilt richten op een goede gebruikerservaring en betere rankings dan is het belangrijk dat je pagespeed in orde is.

Handige plugins

Imagify

Deze plug-in is misschien wel een van de bekendste. Wij kunnen er zeker over mee praten. Elke foto die je upload wordt geoptimaliseerd voor het web. Dit zal op ten duur de snelheid van je website verbeteren. In combinatie met WP Rocket van dezelfde makers zorg je ervoor dat je WordPress site als een raket gaat!

Shortpixel

Deze plug-in is nog een bekende die ervoor zorgt dat jouw website een stuk sneller gaat. Net zoals Imagify optimaliseert deze plug-in de afbeeldingen die op de website worden geüpload. Het mooiste van Shortpixel is dat de gratis versie de optie geeft om 100 afbeeldingen te optimaliseren. Probeer het eens een keer uit.

Optimus

Het is belangrijk dat afbeeldingen worden geoptimaliseerd.  Deze plug-in optimaliseert de afbeeldingen die je al op je website hebt staan en iedere afbeelding die je upload. Deze plug-in werkt ook prima met WooCommerce, dus het is zeker interessant om een het een keer uit te proberen. Kortom afbeeldingen zijn een van de daders die ervoor zorgen dat je website langzamer loopt. Dit wil je natuurlijk voorkomen door ervoor te zorgen dat de pagespeed optimaal is. Probeer daarom eens een van deze plug-ins uit en deel je belevingen hieronder.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Archieven