Archieven

Wat te doen tegen een writer’s block

door | sep 14, 2021 | Contentmarketing, Social Media | 0 Reacties

Je hebt soms van die dagen …

Heb je wel eens dat je een tekst moet schrijven maar er niks op papier komt? Nee, we hebben het niet over uitstel gedrag ( daar heeft iedereen wel een keer last van! ). Dit keer hebben we het over een writer’s block. Een writer’s block is een situatie waarin een probleem moet worden opgelost doormiddel van een creatieve oplossing, alleen die komt maar niet. Je kijkt minuten, uren en misschien wel dagen naar je blanco pagina maar de woorden komen maar niet. Dit noemen we een writer’s block en komt vaker voor dan je denkt bij mensen met creatieve beroepen.

Je hebt een blog die je vandaag nog moet afkrijgen maar je loopt al dagen tegen de deadline aan te hikken vanwege je writer’s block. Geen zorgen, we hebben hier een paar tips voor je klaar gezet om over je writer’s block heen te komen.

Een andere locatie

Je hebt momenten waar je achter je computer kruipt om te schrijven, maar deze omgeving is niet echt geschikt om inspiratie op te doen. Natuurlijk kan je wel dingen opzoeken, maar dat werkt niet zo goed als bijvoorbeeld offline brainstormen. Een tip is om van je bureau weg te komen en een stukje gaan wandelen. Tijdens de wandeling wordt je niet langer meer geconfronteerd met je blanco pagina. Al snel zal je merken dat er meer ideeen voortvloeien.

Schrijf iets anders

Je zal nu waarschijnlijk wel denken: als ik hier een writer’s block heb, waarom zou ik dat dan bij andere blogs niet hebben? Je zou het denken, maar het is vaak niet zo. Ga alvast een blog schrijven over een ander onderwerp of misschien een kleine ongerelateerde tekst. Uiteindelijk zal je weer in de flow komen en dan is de blog die je moest schrijven geen enkel probleem meer.

Sluit je af van het internet

Dat hoor je goed. Het internet zit vol met afleidingen. Het is een idee om het internet tijdelijk af te sluiten en je compleet te focusen op het artikel dat je aan het schrijven bent. Je kan dan niks anders doen dan schrijven. Je computer wordt als het ware een typmachine. Weet je van jezelf dat je snel afgeleid raakt? Probeer het eens!

Aan de slag
Ga je writer’s block niet langer uit de weg en tackle het met deze tips. Meer tips over hoe je blogs schrijft? Lees het artikel over storytelling. Twijfel of contentmarketing wel echt iets voor jouw bedrijf is? Ook daar hebben we een blog voor geschreven.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Archieven