Archieven

Creëer meer traffic met een informatieve landingspagina

door | aug 10, 2021 | Contentmarketing, Conversie, Zoekmachine Optimalisatie (SEO) | 0 Reacties

Wist je dat waardevolle landingspagina’s een gemiddelde conversieratio hebben van 5 tot 15 procent? Wanneer we dit vergelijken met de gemiddelde conversieratio van 1 tot 3 procent van een webshop in het algemeen, wordt het belang van landingspagina’s al snel duidelijk. 

Een landingspagina is een pagina gecreëerd met als doel om deze door de zoekmachine gevonden te laten worden. Doordat deze pagina door de zoekmachine wordt gevonden, zullen mensen op deze pagina ‘landen’, aldus de naam. Voordat zo’n pagina door de zoekmachine gevonden kan worden, moet deze geoptimaliseerd zijn. Dit houdt onder andere in dat de landingspagina is geoptimaliseerd voor SEO, maar ook dat de pagina zo allesomvattend mogelijk is over een bepaald onderwerp. 

Wat is een goede landingspagina?

Een goede, waardevolle landingspagina geeft gewoonweg antwoord op de volgende vier vragen:

  • Bij wie ben ik?
  • Wat biedt de pagina aan?
  • Wat zijn de voordelen?
  • Wat is de vervolgstap?

Het is tijdens het schrijven van een landingspagina belangrijk dat je in je achterhoofd houdt wie de doelgroep is en waar die vandaan komt. Pas je schrijfstijl en invalshoek aan de doelgroep aan. Focus je je op particulieren die producten willen kopen, of leg je de focus op producten voor de zakelijke sector? Welke invalshoek je uiteindelijk ook kiest, zorg ervoor dat je een coherent en consistent verhaal vertelt dat gaat over één onderwerp. 

Niet te ingewikkeld

Hierop volgt een tweede tip: maak de landingspagina niet te ingewikkeld. Het uiteindelijke doel van de landingspagina is om de bezoekers een vervolgactie te laten ondernemen. De pagina moet deze bezoekers daarom niet afschrikken. Manieren om de pagina simpel te houden zijn bijvoorbeeld om weinig tekst en/of een groot lettertype te gebruiken en visuele elementen in te zetten. 

Wek vertrouwen

Als we het over de inhoud hebben, is het belangrijk om vertrouwen te wekken bij de doelgroep. De landingspagina is (meestal) de eerste pagina van je website die mensen zien. Hier moet je dus proberen de doelgroep te overtuigen dat ze aan het juiste adres zijn. Waarom ben jij de beste? Wat maakt jouw bedrijf uniek? Hoe onderscheid jij je van de concurrent? Iets wat vaak meehelpt om het vertrouwen van de doelgroep te winnen is om keurmerken, recensies, logo’s en andere informatie te tonen op de landingspagina. Dit hoeft niet uitgebreid te worden toegelicht; een afbeelding zegt vaak meer dan duizend woorden. 

Search Engine Optimization

Het uiteindelijke doel van een landingspagina is om hoog te scoren in de zoekmachineresultaten. Het is daarom belangrijk dat de pagina is geoptimaliseerd voor de zoekmachine. Voordat je begint met het schrijven van je landingspagina is het daarom verstandig om onderzoek te doen naar op welke zoekwoorden jouw website gevonden wordt. Deze zoekwoorden kun je vervolgens in de tekst op de landingspagina verwerken.

Andere dingen die je kunt doen om de landingspagina te optimaliseren zijn het gebruiken van interne links, de meta titel en beschrijving aanpassen, geen plagiaat plegen en het onderwerp uitgebreid toelichten. 

Dit laatste kun je makkelijker maken voor jezelf door van tevoren al informatie op te zoeken over het onderwerp en deze te ordenen in een duidelijke structuur. Je kunt beter teveel informatie hebben dan te weinig. Het is meestal ook makkelijker om vanuit een structuur een lopend verhaal te schrijven. 

Meer traffic 

Als jouw landingspagina is geoptimaliseerd, zal de zoekmachine deze pagina een hogere ranking toekennen en zal de pagina sneller gevonden worden door jouw doelgroep. Door het gebruik van interne links zullen de websitebezoekers vervolgens sneller door jouw website navigeren. Op deze manier kun je al snel veel traffic genereren. 

Je kunt de landingspagina’s altijd blijven aanvullen en optimaliseren wanneer er weer nieuwe informatie over een onderwerp bekend is. Daarnaast houden mensen (en de zoekmachine) van visuele elementen. Het is dus aan te raden om infographics, video’s, afbeeldingen en andere visuele elementen aan de landingspagina toe te voegen. 

Het is ten slotte belangrijk om één duidelijke call-to-action op de landingspagina te hebben. Probeer deze prominent en zo aantrekkelijk mogelijk te maken. In plaats van ‘klik hier voor meer informatie’ kun je bijvoorbeeld ‘nu 30 dagen gratis’ neerzetten. Je kunt verschillende versies van een CTA maken en er middels A/B-testen achter komen welke het beste werkt om meer conversie te genereren. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Archieven