Archieven

Universal Analytics wordt vervangen

door | mrt 17, 2022 | Conversie, Google | 0 Reacties

Misschien heb je het al gehoord, maar vanaf 1 juli 2023 worden er geen nieuwe hits meer verwerkt door Universal Analytics (UA). Het advies is dan ook om over te stappen naar Google Analytics 4 (GA4).

Help ik weet niet wat voor property ik heb

Heb je je property gemaakt voor 14 oktober 2020? Dan is de kans groot dat je gebruik maakt van UA. Als je dit na 14 oktober 2020 hebt aangemaakt dan is de kans zeker aanwezig dat je GA4 hebt. In dat geval hoef je dan niks te doen. Als je niet weet wanneer je je property hebt aangemaakt is er nog een andere manier om te kijken welke versie je gebruikt. Ga naar Google Analytics en kijk onder de property naam. Daar zie je als het goed nummers. Als dit alleen maar cijfers bevat dan gebruik je GA4. Bevat het ook nog een UA- ? Dan maak je gebruik van Universal Analytics.

Wat betekent dit concreet voor mij?

Het betekent dat je tot 1 juli 2023 je UA-property kunt blijven gebruiken en gegevens kunt verzamelen. Na deze datum heb je beperkt de tijd om deze gegevens te verwerken en te exporteren. Zes maanden om precies te zijn dus het beste is om rond deze periode de rapportages te exporteren voordat je geen toegang meer hebt. Google zal nog een update geven vanaf welke datum de bestaande UA properties niet meer beschikbaar zullen zijn. Na deze periode kun je dan ook geen rapporten meer inzien en heb je geen toegang meer tot UA. Houdt daarom onze blog in de gaten voor het laatste Google Analytics nieuws!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Archieven