Archieven

Tekst highlighten helpt SEO

door | mrt 3, 2022 | Google, Website, Zoekmachine Optimalisatie (SEO) | 0 Reacties

Een wat langere tijd geleden was het highlighten van teksten een ware SEO hack. Echter is deze tip al een beetje vergeten dus we herinneren je er graag aan dat het heel verstandig is om je teksten te blijven highlighten.

Gebruik vaker dikgedrukte woorden

Bij SEO is vindbaarheid belangrijk. Dit kun je op allerlei verschillende manieren doen. Denk hierbij aan het gebruik van kopteksten, zoekwoorden en meta’s. Door dit te gebruiken is het voor Google bots makkelijker om je pagina’s te indexeren en te ranken. Je vergroot je organische vindbaarheid dus. Echter is er nog een andere truc die je kunt doen die niet alleen vormgeving technisch opvalt, maar je ook zeker op SEO-gebied kan helpen. Heb je belangrijke keywords? Maak ze dan dikgedrukt! John Mueller, webmaster trends analist bij Google heeft al eerder aangegeven dat dikgedrukte woorden zeker een bijdrage kunnen leveren aan SEO-doeleinden. Dit betekend dus dat spiders op zoek zijn naar highlights op een pagina.

Hij gaf het volgende aan:

‘’ Om te begrijpen wat er op een pagina staat en benadrukt wordt kijken we naar de titels van een pagina. Echter is dit niet het enige waar we naar kijken. Zij er bijvoorbeeld worden die opvallen omdat ze dikgedrukt zijn? Vaak laten de dikgedrukte woorden zien waarover een tekst gaat. ‘’

Dus ik moet gaan highlighten?

Jazeker! Dit is zeker een goed idee, maar let wel op dat je niet al te veel zoekwoorden highlight. Het is de bedoeling dat wat daadwerkelijk belangrijk is wordt dikgedrukt. Een pagina met alleen dikgedrukte woorden is niet interessant meer. Dus wil je betere SEO-resultaten? Vergeet dan niet wat zoekwoorden te highlighten, maar doe dit met mate!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Archieven