Archieven

Rank je op de verkeerde pagina? Dit is wat je moet doen!

door | apr 5, 2022 | backlinks, Contentmarketing, Conversie, Google, Linkbuilding, Zoekmachine Optimalisatie (SEO) | 0 Reacties

Het is natuurlijk erg vervelend als je veel tijd en energie in je zoekwoorden hebt gestoken en je niet op de juiste pagina rankt. Je denkt dat je alles juist hebt gedaan, maar dan toch rank je op een andere pagina. Dit wil je natuurlijk voorkomen, want het laatste dat je wilt is dat potentiële klanten op de verkeerde pagina komen. Als klanten op de verkeerde pagina komen verhoogt dit de kans op minder conversies, je bounce rate gaat omhoog en er is minder interactie. Dit zijn natuurlijk allemaal dingen die je niet wilt hebben. Gelukkig zijn er enkele dingen die je kunt doen om dit te voorkomen. Hieronder zie je een lijstje van de dingen die jij kunt doen om dit te voorkomen.

Wat zoekt de gebruiker precies?

Als je op Google iets zoekt dan doe je dit meestal met een reden. Wil je iets kopen, ben je op zoek naar een specifieke website of heb je informatie over een service of product nodig? Een voorbeeld: stel je typt ‘pindakaas 300g’ dan is de kans groot dat je op zoek bent naar een pot pindakaas om te kopen. Als je op zoek gaat naar ‘pindakaas ingrediënten’ dan is de persoon op zoek naar informatie. Heb jij er al eens een keer gedacht aan wat jouw potentiële klanten denken als ze de zoekwoorden invullen waarop jij focust?

Staat de juiste content op de pagina?

Als je weet wat de intentie is van een potentiële klant dan kun je de content gerichter schrijven. Er zijn enkele vragen die je jezelf dan kunt stellen. Denk hierbij aan: is mijn zoekwoord in de koptekst en titel, staat het in de beschrijving en beantwoord de content de vraag die deze persoon mogelijk heeft.

Links in je content

Er zijn twee verschillende soorten links die je in je content kunt hebben. Interne links, waarmee je linkt naar pagina’s op je website. Dit is een goede manier een signaal aan Google te geven dat de pagina belangrijk is. Probeer minimaal 3-5 interne links toe te voegen op relevante pagina’s. Voor externe links is het niet anders. Als je naar een andere website wijst moet je ervoor zorgen dat de juiste zoekwoorden worden en links worden gebruikt. Als deze niet met elkaar matchen heeft dit invloed op de rankings. Dit geldt ook voor externe links die naar jouw webpagina wijzen. Het is belangrijk dat ze vanaf relevante websites komen. Ben je op zoek naar externe links? Kijk dan eens op deze pagina!

Wat moet ik doen als het nog niet werkt?

Als dit dan nog niet werkt kun je de verkeerde pagina omzetten in een 301 redirect. In principe zeg je dat tegen Google dat je de pagina permanent hebt veranderd. Dit zal dan de juiste pagina een boost geven. Kortom er zijn genoeg manieren om op de juiste pagina weer te ranken. Hou onze blog in de gaten voor meer tips!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Archieven