Archieven

Storytelling door middel van een infographic

door | aug 9, 2021 | Conversie, Zoekmachine Optimalisatie (SEO) | 0 Reacties

Wist je dat mensen maar 20% onthouden van wat ze lezen, maar tot wel 80% van wat ze zien? Als je dit in je achterhoofd houdt, dan zul je begrijpen waarom infographics zo succesvol zijn om een boodschap over te brengen naar een publiek.  Een infographic is een grafische weergave van informatie in tekst, maar vooral in beeld. Het is als het ware een informatieve poster bestaande uit een combinatie van beelden, diagrammen of grafieken met daarbij zo min mogelijk tekst. Er zijn tegenwoordig zoveel prikkels en informatie te vinden, dat ons brein moet filteren en selecteren om vervolgens de keuze te maken om bepaalde informatie wel of niet op te nemen en te verwerken. Laat infographics nu net de manier zijn om door deze filters heen te komen. 

Infographic als onderdeel van SEO

Wist je dat infographics een bijdrage leveren aan SEO? Een infographic zorgt namelijk voor inkomende links naar je website. Daarnaast zul je, of zullen mensen die hem interessant vinden, hem waarschijnlijk delen op social media. Dit zorgt op zijn beurt ook weer voor meer traffic en bekendheid. Dan volgt nu de vraag hoe zo’n infographic er dan uit hoort te zien. Wanneer is iets een goede infographic? Welke informatie is van belang en welke informatie kan ik beter weglaten? Elke infographic is natuurlijk anders, maar er zijn een aantal basiselementen die je op weg kunnen helpen. 

Wist je dat…?

Voordat je aan je infographic begint, is het goed om duidelijk te hebben waar je het precies over wil maken en wat de invalshoek zal zijn. Een infographic bevat weinig tekst, dus bedenk op welke manier je in zo min mogelijk woorden jouw standpunt kunt overbrengen op het publiek. Een tip: maak vooral gebruik van schokkende of interessante feitjes. Houd het vooral kort en bondig en gebruik waar het kan afbeeldingen of grafieken om je punt te benadrukken. Wat infographics fijn maakt voor het oog is wanneer er consistentie zit in het kleurenschema en de afbeeldingen. Ga dus vooral voor een niet te ingewikkeld kleurenschema dat past bij je onderwerp. Probeer de afbeeldingen even groot te maken, of in ieder geval in dezelfde stijl. Dat houdt de algehele sfeer van de infographic rustig en dan blijft het makkelijk te volgen voor de lezer. Wanneer je een digitale infographic maakt, kun je hier intern in linken naar je website om zo meer traffic te generen. De standaard opmaak van een infographic is verticaal, dus het is aan te raden om jouw informatie onderaan te plaatsen. Wanneer je de infographic print en ergens plaatst, kun je een QR-code toevoegen die bijvoorbeeld doorlinkt naar jouw website. Wil je graag een infographic maken als onderdeel van jouw SEO? Je zult merken dat je niet alleen jouw publiek meer leert over een bepaald onderwerp, maar ook jij zult zelf interessante kennis opdoen tijdens het maken van de infographic. Bekijk hier een aantal voorbeelden om alvast wat inspiratie te doen en wie weet zien we jouw infographic binnenkort op social media langskomen! 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Archieven