Archieven

Do’s en Don’ts van Linkbuilding

door | aug 4, 2021 | backlinks, Linkbuilding, Zoekmachine Optimalisatie (SEO) | 0 Reacties

SEO bestaat voor een groot deel uit linkbuilding. Linkbuilding omvat het verkrijgen van externe links die naar jouw website linken. Hoe meer backlinks er naar jouw website verwijzen, des te hoger jouw positie in de zoekmachineresultaten van Google zal zijn. Linkbuilding is iets ingewikkelder dan simpelweg het verkrijgen van backlinks. Er zijn bepaalde dingen die je kunt doen om te zorgen dat jouw positie sneller zal stijgen, maar er zijn ook een aantal don’ts. Deze do’s en don’ts zullen we hieronder verder toelichten. 

Wees niet te enthousiast

Het is algemeen bekend dat het opbouwen van een sterk linkprofiel enorme invloed kan uitoefenen op jouw positie in Google. Hoe meer backlinks er naar jouw website verwijzen, hoe hoger jouw positie zal zijn. Dit betekent echter niet dat je op elk moment zoveel links kunt inzetten als je wil. Google gaat dit namelijk beschouwen als spam. Wanneer het gaat over het creëren van een sterk backlink profiel, is het juist voordelig om dit op structurele basis te doen. Je kunt bijvoorbeeld elke maand een X aantal backlinks verzamelen. Wanneer je dit consistent blijft doen, bouw je een kwalitatief linkprofiel op en zal jouw positie uiteindelijk flink gaan stijgen. 

Denk aan de kwaliteit en kwantiteit

Bij het creëren van een backlink profiel gaat het niet alleen om de hoeveelheid links, maar ook om de kwaliteit hiervan. Het is natuurlijk voordelig als er veel backlinks naar jouw website verwijzen, maar de kwaliteit van deze links heeft ook grote invloed op jouw positie in Google. Als je een website hebt over babyartikelen, is het bijvoorbeeld veel relevanter wanneer er backlinks die naar jouw website verwijzen op websites over baby’s worden geplaatst dan op een website over een heel ander onderwerp. Houd met het genereren van backlinks dus niet alleen rekening met de hoeveelheid links, maar ook met de kwaliteit ervan. 

Varieer in linkvormen

Er zijn diverse soorten linkvormen die je kunt inzetten. Hoe meer je varieert in deze linkvormen, hoe uitgebreider en gevarieerder jouw linkprofiel ook zal zijn. Zo kun je bijvoorbeeld investeren in links op startpagina’s, maar links die in content worden verwerkt tellen bijvoorbeeld ook weer goed mee in het bepalen van jouw positie in Google. Tenslotte is het ook belangrijk om te variëren in de backlinks. Het wordt afgeraden om iedere backlink naar de homepage van je website te laten verwijzen. Kies dus een paar URL’s waar je de focus op wil leggen en varieer met naar welke link wordt verwezen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Archieven