Archieven

Staat jouw Google Analytics al goed ingesteld?

door | apr 21, 2022 | Google | 0 Reacties

We hebben het al eerder over Analytics gehad in onze recente blog. Vanaf 1 juli 2023 zullen de Universal Analytics (UA) property’s niet meer werken. Het is daarom aan te raden om nu al de overstap naar Google Analytics 4 (GA4) te maken. Exporteer daarom de data van UA en stap over naar GA4.

Wat is Google 4?

In vergelijking met UA, brengt GA4 meerdere voordelen met zich mee. In de Europese Unie zijn ze erg gericht op privacy behoud. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de AVG-wetgevingen. Het was een tijd lang de vraag of we analytics mochten blijven gebruiken. Met de nieuwe property zijn de gegevens meer privacy gericht en duurzaam. Zo gebruikt het machine learning om inzichten te krijgen op verschillende platformen en apparaten. Je zult merken dat het verbeterde integraties heeft met advertentieplatforms zoals Google Ads. Dit zal op ten duur zorgen voor betere campagneprestaties en een return on investment (ROI).

Hoe weet ik welke property ik heb?

Misschien ben je niet helemaal thuis in deze tools, daarom zijn wij hier om je hierbij te helpen. Je kunt heel eenvoudig zien of je GA4 of UA hebt. Als je naar Analytics gaat en kijkt naar de nummercode van je property zie je welke versie je hebt. Staat er een UA + nummercode? Dan heb je UA. Als er alleen maar een nummercode staat dan heb je GA4. Staat er nu bij jou alleen maar een nummercode? Dan hoef jij niks te doen! Tenzij het niet goed ingesteld staat, lees dan zeker even verder.

Hoe maak ik een GA4 property?

Allereest ga je naar analytics en dan naar jouw property. Linksonder vind je een tandwiel, als je hierop klikt zie je twee menu’s staan. Een menu is voor accountinstelling en de andere voor de property. Als je nog geen GA4 hebt ingesteld zie je onder property de optie ‘instelassistent voor GA4’ staan. Klik hierop en ga vervolgens verder door op de aan de slag knop te klikken. Lees goed wat er staat en maak dan de property aan. Vergeet niet de juiste tag op je website te zetten met de tagmanager! Wacht niet te lang met het overstappen naar GA4 en stel vandaag nog je analytics goed in. Mocht je hierbij hulp nodig hebben zijn wij altijd beschikbaar voor SEO-hulp.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Archieven