Archieven

Niet meer gestraft worden op duplicate content?

door | feb 9, 2021 | Contentmarketing, Zoekmachine Optimalisatie (SEO) | 0 Reacties

Eind januari heeft Google laten weten niet meer te kijken naar duplicate content. Dit houdt in dat het niet meer wordt meegeteld bij de ranking van een website. Het dupliceren van content op meerdere pagina’s zal dus niet meer worden gestraft. Maar doe jij er goed aan voor jouw bezoekers om op iedere pagina dezelfde inhoud neer te zetten? Een website is immers bedoeld om mensen te overtuigen van jouw dienst.

Wanneer dezelfde inhoud op een website wordt gedupliceerd zal niet alles worden gerangschikt door Google. Dit houdt in dat het geen negatief effect zal geven op jouw ranking. Waar Google wel mee bezig zal zijn is achterhalen welke pagina het beste zal aansluiten waar de bezoeker op zoekt. Zal je er dan goed aan doen om ieder stukje content te dupliceren op meerdere pagina’s? Wanneer jij graag wilt hebben dat jouw bezoekers zich melden middels organisch verkeer, dan doe je er beter aan om content niet te dupliceren.

Schrijf dus voor iedere pagina unieke content. Hiermee informeer jij de bezoeker welke dienst je aanbiedt. Alleen hiermee wordt jouw website goed geïndexeerd en zal jij organisch verkeer krijgen op iedere pagina.

Persoon Die Op Een Notebook Naast Macbook Schrijft

Unieke pagina’s schrijven verstandiger?

Om iedere pagina op jouw website zo goed mogelijk geïndexeerd te krijgen is het verstandiger om unieke content te schrijven. Zoals eerst beschreven zal je er niet op worden gestraft als jij duplicate content hebt, maar het heeft ook geen voordelen. Je bent sneller klaar met het vullen van je pagina’s, alleen win je er verder niks mee. Ga dus alsnog actief aan de slag met het schrijven van unieke content op je website. Alleen hierdoor is de kans groter dat jouw website volledig geïndexeerd wordt.

Wanneer je een product verkoopt van iemand anders, dan gebruik je vaak dezelfde content. Je wilt immers dat men het product via jou gaat kopen. Google zal dus niet meer jouw pagina negatief indexeren. Zij kijken bewust naar de pagina welke het beste aansluit met het product. Technisch gezien wordt dit gezien als duplicate content, maar dat zal nu geen hinder meer ondervinden.

Dat Google hier niet meer naar zal kijken wil natuurlijk niets zeggen over jouw website. Ga dus alsnog actief aan de slag met het schrijven van unieke content. Jouw organisch verkeer wil graag informatie lezen wat uniek is en past bij het product die je verkoopt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Archieven