Archieven

Linkbuilding inzetten als jouw leadgenerator

door | feb 25, 2021 | backlinks, Google, Linkbuilding, Zoekmachine Optimalisatie (SEO) | 0 Reacties

Eén van de manieren om meer potentiële klanten te werven is via linkbuilding. Linkbuilding bepaalt anno 2021 nog steeds voor een groot deel of jouw website hoog in de zoekmachineresultaten komt te staan. Wanneer er voldoende relevante en kwalitatieve backlinks naar jouw website verwijzen, zal je vanzelf hoger in de resultaten komen te staan en zo dus makkelijker en sneller online vindbaar worden.

Backlinks realiseren doe je zo

Je kunt op verschillende manieren meer backlinks naar jouw website realiseren. Ten eerste zijn er de natuurlijke links. Dit zijn links naar jouw website die door iemand anders worden geplaatst. Vaak heb je niet door dat deze links er zijn, omdat je dit niet zelf hebt aangevraagd of aangeschaft. Het is echter wel belangrijk om in de gaten te houden of er natuurlijke links naar jouw website verwijzen en zo ja, in welke context deze links zijn geplaatst.

De tweede manier waarop je backlinks kunt realiseren is door dit op basis van linkbuildingactiviteiten te doen. Je kunt dan een extern bedrijf inhuren om diverse soorten backlinks voor jou te plaatsen. Daarnaast kun je aan linkruil doen. Zoals de naam impliceert, betekent dit dat een bedrijf links voor jou plaatst en jij hetzelfde doet voor dat bedrijf.

Ten slotte kun je backlinks realiseren door deze zelf te plaatsen op bijvoorbeeld een forum, een verzamelwebsite of op social media. Echter kan het plaatsen van backlinks veel tijd in beslag nemen, dus raden wij het aan om linkbuildingactiviteiten uit te laten besteden.

Waarom is linkbuilding zo belangrijk?

Linkbuilding is belangrijk als het gaat om het bereiken van meer potentiële klanten. De zoekmachine ziet backlinks als een soort stem voor jouw website. Je wordt namelijk als het ware aanbevolen door een andere website. Hoe meer backlinks er dus naar jouw website verwijzen, hoe meer stemmen jouw website heeft en zo kom je uiteindelijk hoger in de zoekmachineresultaten te staan.

Kwaliteit over kwantiteit

Het aantal links is echter niet de enige factor die bijdraagt aan jouw positie in de zoekmachineresultaten. De kwaliteit van deze links is misschien nog wel belangrijker. Je kunt vrij makkelijk honderden of misschien wel duizenden links naar jouw website laten plaatsen, maar de zoekmachine kijkt ook naar de relevantie van deze links. Wanneer jouw website over sportattributen gaat, is het dus niet relevant als er een link naar jouw website wordt geplaatst op een website over babyspullen.

Wanneer je aan een linkbuilding campagne begint, kunnen de resultaten een enorme invloed hebben op jouw webverkeer. Je kunt per zoekwoord in de gaten houden hoe dit woord het doet in de resultaten van de zoekmachine. Zo kun je continu blijven testen welke zoekwoorden goed scoren. Zo kun je ten alle tijden je campagne aanpassen en ervoor zorgen dat er meer webverkeer naar jouw website wordt gerealiseerd. En meer webverkeer leidt natuurlijk weer tot meer aankopen en uiteindelijk tot meer omzet.

Investeer in linkbuilding!

Het realiseren van backlinks kan een tijdrovende klus zijn. Echter is het anno 2021 verstandig om hierin te investeren, omdat er meer mensen online winkelen. Daarom wil jij met jouw bedrijf natuurlijk goed vindbaar zijn voor (potentiële) klanten. Gelukkig zijn er enorm veel bedrijven waar je terecht kunt voor het uitbesteden van linkbuilding en zul je al snel resultaat boeken en meer omzet realiseren.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Archieven