Archieven

Linkbuilding voor dummies

door | jul 27, 2021 | Linkbuilding, Website, Zoekmachine Optimalisatie (SEO) | 0 Reacties

Beginnen met linkbuilding

Als je SEO kent ben je hoogstwaarschijnlijk het woord linkbuilding wel een keer tegengekomen. Sommigen beginnen zich af te vragen of dit nog wel van deze tijd is en je je niet alleen maar op SEO moet richten. Wat is linkbuilding nu precies, en waarvoor kan het ingezet worden? In deze blog gaan we dieper in op deze vragen en beantwoorden we de vraag of het nog van deze tijd is en of jij moet inzetten op linkbuilding.

Wat is linkbuilding precies?

Linkbuilding wilt zeggen dat je backlinks aan het verzamelen bent voor jouw website. Een backlink is een link op een andere site die naar jouw website verwijst. Door middel van backlinks worden er meer mogelijkheden gecreëerd om gebruikers naar jouw pagina te laten komen. Dit zijn vaak gebruikers die normaal gesproken nooit op jouw website zouden komen, omdat ze niet tot de doelgroep behoren. Er is een misverstand rondom backlinks dat ze voor meer bezoekers zorgen, maar wat het voornamelijk doet is dat je hoger gaat scoren op Google en sneller ontdekt wordt.

Er zijn twee verschillende elementen binnen linkbuilding. Namelijk intern linken: het linken naar andere pagina’s op jouw website en backlinken: dit zijn links op andere websites die naar jouw website wijzen.

Intern linken

Met intern linken zorg je voor een logische structuur binnen je eigen website. Onderschat dit niet! Vaak wordt er gesproken over backlinks, maar interne links zijn net zo belangrijk (en soms nog belangrijker)! Door middel van interne links wordt de gebruiker als het ware geleid door je pagina’s.

Backlinken

Zie backlinks als een stem voor je site. Google gebruikt deze stemmen om de autoriteit van je website te bepalen. Als je veel stemmen hebt, gaat Google ervan uit dat je relevante en waardevolle informatie biedt. Het doel van backlinken is om zo veel mogelijk websites naar jouw website te laten linken. Let wel op! De kwaliteit van de website heeft invloed op de score van je site. Als je een slechte spam scoren hebt, kan dit je score negatief beïnvloeden. Kwantiteit is goed, maar de kwaliteit mag daar niet onder lijden. Geen idee hoe je de conditie van je website kan meten? Lees hier hoe gezond jouw website is!

Linkbuilding nog van deze tijd?

Ja! Linkbuilding is nog steeds belangrijk in de SEO wereld. Linkbuilding is en zal nog voor een lange tijd onmisbaar onderdeel van online marketing zijn. Het hebben en behouden van een goede linkstructuur is tot op vandaag de dag een van de belangrijkste onderdelen van SEO.

Beginnen met linkbuilding? Bekijk onze linkbuilding pakketten of neem contact op met onze online chat bot.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Archieven