Archieven

4 SEO tips voor beginners

door | jul 26, 2021 | Contentmarketing, Conversie, Zoekmachine Optimalisatie (SEO) | 0 Reacties

SEO 101

Je hebt het vast wel een keer voorbij zien komen; het woord SEO. Misschien in een blog of een vacature van SEO-Specialist, maar wat is SEO nou eigenlijk? SEO staat voor Search Engine Optimalization, of in gewoon Nederlands, zoekmachine optimalisatie. Zoekwoord optimalisatie houdt in dat je probeert zo hoog mogelijk op Google gevonden te worden.

Stel je eens voor dat je op Google het woord ‘pindakaas‘ zoekt. Hier zal je een lijstje vinden met bedrijven en supermarkten die pindakaas verkopen of een Wikipedia pagina met de geschiedenis van pinda’s. Boven aan de lijst staat één kopje advertenties, dit bekent dat het tot SEA behoort; de betaalde promotie. Alles wat daaronder staat is SEO, de organische resultaten. Wil je weten wat SEA is? Lees onze nieuwe blog waarin uitgelegd word wat SEA inhoudt en hoe je hier mee kan scoren.

Hoe kan ik op de hoogste positie komen?

Er zijn verschillende manieren om op de hoogste positie te komen. Veel vergt tijd en inzet, want om hoog te scoren moet je ook veel posten om relevant te blijven. Ben je een beginner op het gebied van SEO en heb je geen idee waar je moet beginnen? Wees gerust! Hier zijn vier tips om je op weg te helpen.

Google hoe kan ik …

Zoekwoorden, zoekwoorden en nog meer zoekwoorden. Dat is het belangrijkste als het gaat om gevonden te worden op Google. Hoe vaker een zoekwoord vermeld staat op een website, hoe hoger de website zal scoren. Een zoekwoord bedenken is nog niet zo gemakkelijk. Denk in behoeftes en problemen, niet naar vragen. Waarom zou de persoon zoeken naar pindakaas?

Nu heb je een zoekwoord! Met één zoekwoord zal je niet ver komen, je hebt meerdere zoekwoorden nodig. Je kan onderzoek doen naar welke zoekwoorden geschikt zijn voor jouw website via Google’s keyword (zoekwoord) planner. Gegarandeerd dat je het woord ‘zoekvolume’ nu bent tegengekomen. Het zoekvolume is hoe vaak mensen per maand het woord zoeken op Google. Hoe hoger het zoekvolume, hoe meer concurrentie je hebt. Als je pas begint is het verstandiger om op zoekwoorden in te zetten met niet al te veel concurrentie, want je concurrentie heeft al veel meer tijd gekregen om in te zetten op blog artikelen en SEO.

Wees relevant en actueel

Een goede manier om actueel te blijven is door blog artikelen te schrijven. Daarmee geef je bezoekers een reden om terug te komen naar je website. Naast dat bezoekers ter

ugkomen geef je als het waren een seintje aan Google dat je website leeft. Google prefereert websites met nieuwe content, dus schrijf jezelf naar de eerste plaats. Geen fan van schrijven? Afbeelding, infographics en video’s zijn goede alternatieven om actueel te blijven.

Het schrijven van een interessante titel

Een pagina titel is het belangrijkste van de hele pagina. De pagina titel bepaalt in Google waarop het gevonden zal worden. Het eerste woord in een titel is belangrijker dan de rest, want dat is het eerste wat de gebruiker op Google gaat zien. Gebruik daarom je zoekwoord waar je op gevonden wilt worden, of gebruik de magische woorden. Weet je niet wat de magische woorden zijn? We hebben recent een artikel geschreven over magische woorden.

Zet social media in

Social media wordt steeds vaker gebruikt om een merk te promoten. Zorg ervoor dat de knoppen om te delen op social media altijd goed zichtbaar zijn. Het inzetten van social media is goed, maar kies zorgvuldig uit op welke social media platformen je actief wilt zijn. Op welke platform is je doelgroep actief? Zet daarop in. Houdt er rekening mee dat, maar 5-20% je content zal zien, dus je mag gerust je bericht vaker delen zolang je maar je volgers niet spamt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Archieven