Archieven

Het maken van een goede sandwich

door | jul 29, 2021 | Contentmarketing, Conversie, Social Media | 0 Reacties

Het digitale broodje

Sandwichen, nu niet echt een woord dat je zou associëren met marketing. Het is een vorm van contentmarketing dat al een tijdje in de marketing wereld wordt gebruikt. Wist je dat deze vorm van contentmarketing al gebruikt werd in 1596 door Enkhuizer Almanak?

Het woord Sandwichen

Allicht heb je andere associaties met het woord sandwichen, maar waar komt de term nu eigenlijk vandaan en wat houdt het precies in? Voordat de focus echt op contentmarketing lag zag je voornamelijk advertenties en promotie. Vooral met de komst van digitale media worden dit soort advertenties ingezet, maar marketeers zagen dat interactie met deze berichten achteruitgingen. Bijvoorbeeld met hun advertentie voor linkbuilding. Er moest een alternatief bedacht worden om mensen weer geïnteresseerd te krijgen in hun producten.

Nu kennen we allemaal het paard van Troje. Een houten paard dat aan de poorten van Troje werd gezet waarin soldaten zich hadden verstopt. Niets vermoedend hadden inwoners van Troje het paard binnen de stadsmuren gehaald en heeft dit tot hun ondergang geleid. Het paard van Troje is een goede vergelijking met wat Sandwichen eigenlijk inhoudt. Je introduceert iets aan de lezer waar je van weet dat ze dit interessant vinden. Nu je hun aandacht heb kun je ergens in het midden van de tekst of onderaan een subtiele advertentie schrijven voor jouw bedrijf. Gefeliciteerd, je hebt de lezer nu gesandwicht.

Heeft de sandwich invloed?

Je ziet voornamelijk dat de sandwich wordt ingezet bij B2B (bedrijven die diensten en producten leveren aan elkaar) en B2C (van verkoper direct naar de klant). De resultaten zijn in het algemeen niet direct te zien in omzet, maar eerder in de interacties met jouw blog posts en artikelen. Je zult zien dat je veel meer reacties gaat krijgen dan voorheen, vooral als je je sandwich goed in elkaar hebt gezet.

Nu alleen de vraag: heb jij onze sandwich ontdekt?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Archieven