Archieven

De wetenschap van contentmarketing

door | aug 2, 2021 | Contentmarketing, Social Media | 0 Reacties

Magie of wetenschap?

Contentmarketing is iets waar je hoogstwaarschijnlijk dagelijks in aanraking mee komt, vooral als je net zoals ons op Facebook en LinkedIn zit. Maar wat houdt contentmarketing nu werkelijk in en waarom wordt het gebruikt op social media?

Het doel van contentmarketing

Het schrijven van content is niet gewoon wat woordjes opschrijven en dan hopen op een hogere ranking in zowel social media als in de omzet. Content is veel meer dan schrijven, het is een manier van bedenken hoe je een de boodschap van een bedrijf overbrengt naar jouw doelgroep. Dit kan door artikelen te schrijven, maar ook in de vorm van video’s of bijvoorbeeld podcasts te plaatsen. Storytelling is een belangrijke methode die wordt toegepast in het schrijven van content. Wat Storytelling precies inhoudt en waarom deze methode zo effectief is, lees je verder in het artikel van deze week.


Waarom je contentmarketing moet toepassen

Nu vraag je je waarschijnlijk af waarom je contentmarketing zou moeten toepassen om jouw merkbekendheid te vergroten. Eén van de voordelen die is uitgekomen uit het onderzoek van DemandMetric is dat het 62% goedkoper is dan de traditionele marketing technieken en dat het tot wel drie keer zoveel leads genereert. Uit de statistieken, maar ook iets wat je al hebt gemerkt hebt, is dat de lezer al lang niet meer geïnteresseerd is in pure advertenties. De lezer moet overtuigd worden om tijd aan een merk te besteden. 60% van de lezers zoekt verder op het moment als ze content hebben gelezen over een product. Hoe meer mensen lezen over jouw product, de hoger de kans is dat deze lezer uiteindelijk een klant gaat worden.


Het schrijven van blogs de ultieme content ervaring?

Het schrijven van blogs is de meest voorkomende vorm van contentmarketing. Door het schrijven van blogs creëer je een band tussen jouw bedrijf en merk en je klant. Door middel van het schrijven van artikelen zien de lezers waar het bedrijf zich mee bezig houdt. Als er een artikel in heeft gezeten waar ze zich in konden herkennen, bijvoorbeeld in hoe hun nieuwsbrieven niet werden geopend, bouwen ze een vertrouwensband op. Niet alleen schep je vertrouwen bij je lezers, maar straalt ook een zekere autoriteit uit. Jij bent de expert en bent bereid andere te helpen waar nodig is. Het gaat hier niet alleen maar om vertrouwen. Het schrijven van artikelen heeft nog meer voordelen. Bijvoorbeeld op het gebied van SEO. Door deze blog artikelen, zijn er nog meer pagina’s die geïndexeerd kunnen worden en is de kans hoger dat jij op Google gevonden gaat worden. Dus waar wacht je op? Schrijf je naar de eerste plaats!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Archieven