Archieven

3 tips om betere e-mails te schrijven

door | mei 3, 2022 | Conversie, e-mail marketing | 0 Reacties

Je kent het misschien wel, die mails waarbij ze je iets proberen te verkopen, maar totaal de plank misslaan. De kans is zeker aanwezig dat je een paar van dit soort e-mails hebt ontvangen. Hoeveel van deze e-mails heb je ook daadwerkelijk gelezen? Zaten er e-mails bij die je aanspoorde om ook daadwerkelijk een product of service aan te schaffen? Hoe komt het dat deze e-mails niet werken en hoe kun je er zelf voor zorgen dat dit niet met jouw e-mails gebeurt? Je leest het hier in deze blog.

Wat is een e-mail?

We nemen eerst een stap terug en kijken naar wat een e-mail precies is. Een e-mail is de afkorting voor elektronische post. Net zoals je meerdere postbedrijven hebt, heb je ook meerdere aanbieders waar je e-mails kunt sturen. Denk hierbij aan aanbieders zoals; Gmail, Yahoo, Hotmail en Windows Live Mail. Kortom, er zijn veel aanbieders, maar in principe werkt iedere e-mail hetzelfde. Je schrijft een bericht, verstuurd deze digitaal en de ontvanger ontvangt dan jouw bericht.

Valkuil: spam-email

Per dag ontvangen mensen wel tientallen tot soms wel honderden ongewenste mails. Deze mails ontvangen we omdat we deze vaak achterlaten op een website voor een nieuwsbrief, account aan te maken, bestellingen enzovoorts. Er zijn verschillende redenen waarom we deze mails niet lezen en snel weggooien. Een probleem is dat dit soort mails te regelmatig in onze inbox komen. We zijn er gewent aan geraakt en dan verwijderen we deze mails al snel. Het is daarom verstandig dat als je bijvoorbeeld een nieuwsbrief schrijft je een vaste periode instelt. Een andere reden waarom je mails niet worden geopend is omdat je geen gebruik maakt van een goede koptitel. Wil je weten hoe je wel een goede koptitel schrijft? Lees dan een van onze eerdere blogs over dit onderwerp.

Zo schrijf je een goede e-mail

Een goede e-mail schrijven is een ware kunst, maar dit is een kunst die je kunt leren. Verhoog je conversies aan de hand van deze tips;

Bepaal je doelgroep

Dit is heel belangrijk om te weten. Als je weet wie je doelgroep is, dan weet je hoe je de tekst moet schrijven en hoe je de persoon moet adresseren. Niet alleen is dit belangrijk voor de schrijfstijl, maar ook voor de inhoud.

Kies een vorm, inhoud en frequentie

In vergelijking met vroeger kun je tegenwoordig veel meer met e-mails. Kijk maar eens naar de vormgeving templates die beschikbaar zijn voor nieuwsbrieven bijvoorbeeld. Het is al lang geen lap tekst meer. Tegenwoordig kun je ook korte filmpjes toevoegen en wijzigingen in services aangeven via een overzichtelijke en mooie layout.

Hoe spreek je de doelgroep aan: tone of voice

De tone of voice wordt eigenlijk in het begin bepaald als je de doelgroep kiest. Het is afhankelijk van de service die je levert, maar in het algemeen adreseer je ouder iemand met ‘u’ en een jonger persoon met je/jij’. Natuurlijk kan dit voor een individu anders zijn, maar in het algemeen volgen we deze regels. Wil je weten hoe jij goed jouw doelgroep in kaart kunt brengen? Hou dan vooral onze blogs in de gaten!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Archieven