Archieven

Social media in ons dagelijkse leven

door | apr 18, 2018 | Social Media | 0 Reacties

Onze smartphone is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Op 1 dag zitten we vaak uren op onze smartphone. Whatsapp, Instagram en Youtube zijn apps die we veel gebruiken. De Social Media kanalen zoals Facebook, Instagram, Twitter en Snapchat hebben allemaal verschillende functies en gebruiksaanwijzingen. Welk Social Media kanaal gebruik jij het meeste?

Facebook versus Instagram?

Eerder was Facebook nog een van de grootste Social Media kanalen. Nu heeft Instagram in het laatste jaar echt een inhaalslag gemaakt. Instagram is echt groeiende en komt ook vaak met nieuwe functies. Nu heb je bijvoorbeeld ook Instastories. Hier voeg je een foto of filmpje toe en deze blijft 24 uur zichtbaar. Deze storie kun je ook opslaan in je Instagram ‘highlights’ zodat deze niet verdwijnt na 24 uur. Instastories wordt ook steeds vaker gebruikt om meer activiteit op je Instagram profiel te verkrijgen. Aan een Instastorie kun je bijvoorbeeld gifjes, tekst, emoticons, locatie en hashtags toevoegen. Met Instagram kun je zoals je hierboven ziet steeds meer. Facebook heeft nu ook een ‘verhaal’ waarin je foto’s kunt toevoegen. Wellicht een beetje ‘mosterd na de maaltijd’ maar wel een mogelijkheid die je kunt gebruiken. Het is maar net wat jij belangrijk vind om de keuze te maken om een bepaald Social Media kanaal te gebruiken.

Instagram activiteiten

Naast het uploaden van foto’s die geplaatst worden op je Instagram account kun je dus gebruik maken van Instastories. Deze komen boven in ‘verhalen’ te staan. Je ziet hierin alleen de verhalen van degene die je volgt. Wanneer je elkaar volgt kun je elkaar ook persoonlijke berichten sturen. In ons dagelijkse leven worden we ook vaak geconfronteerd met Social Media. Wanneer we in de winkel zijn, bij een bushokje staan of wanneer we tv kijken. Ga maar eens na hoeveel mensen om je heen met zijn of haar telefoon in de hand staan. Oftewel, Social Media is overal.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Archieven