Archieven

De natuurlijke manier van linkbuilding

door | okt 30, 2017 | Linkbuilding | 0 Reacties

Als ondernemer wil je met je onderneming natuurlijk zo goed mogelijk worden gevonden op het internet. En in tegenstelling tot wat sommige sceptici denken is linkbuilding nog steeds een van de belangrijkste manieren om hoger te komen in de zoekresultaten.

En de theorie achter linkbuilding is vrij eenvoudig. Je gaat eigenlijk op zoek naar zoveel mogelijk inkomende links naar jouw websites. De praktijk is echter iets moeilijker. Voordat ik inga op de praktijk, benoem ik allereerst de redenen waarom linkbuilding zo belangrijk is.

Waarom linkbuilding?

De meest voor de hand liggende reden is dat hoe meer links er op het internet naar jouw website bestaan, des te groter de kans dat mensen op die links gaan klikken en je gaan volgen.

Maar er is ook nog een andere, minder vanzelfsprekende reden waarom linkbuilding belangrijk is. Dergelijke inkomende links kun je namelijk ook beschouwen als een soort van aanbevelingen. Net zoals een goede schilder of timmerman nooit zonder werk gaat zitten omdat zijn goede naam rondgaat bij klanten en bij kennissen, beschouwt Google links van anderen naar jou als een soort van aanbeveling.

Dit geldt al helemaal als deze inkomende links afkomstig zijn van betrouwbare of relevante bronnen. Dergelijke links vormen een bewijs aan Google dat jouw website relevante content aanbiedt en dat jouw bedrijf te vertrouwen is, waardoor Google jou beter laat scoren in de zoekresultaten.

Linkbuilding in de praktijk

Welnu, hoe begin je met linkbuilding? Ik vermoed dat je waarschijnlijk niet goed weet hoe je hiermee aan de slag gaat, of welke inhoud je hiervoor nodig hebt. Om te beginnen kun je het beste eens gaan kijken naar websites en content van collega’s en concurrenten uit dezelfde sector. Daarbij ga je op zoek naar die teksten, die filmpjes of ander materiaal waarvan je denkt “dat brengt mijn klanten daadwerkelijk verder” of “dat had ik ook willen maken”.

Vervolgens gebruik je deze inspiratie om aan je eigen content te werken, waarbij je de content zoveel mogelijk op maat maakt voor je klanten. Zo vergroot je immers de kans dat ze jouw content gaan delen. Wil jij meer informatie over het maken en inzetten van de juiste content?

Voor het vinden van mensen met wie je jouw content kunt delen moet je op het begin niet al te ver gaan zoeken. Begin gewoon bij je partners, klanten en/of de evenementen waaraan je deelneemt. Zo kun je al een interessante groep samenstellen van mensen of instanties die je kunt vragen om een link naar jouw website te plaatsen, desnoods in ruil voor een linkplaatsing terug.

Naast het vermelden van jouw site kun je deze groep ook vragen om bijvoorbeeld bepaalde teksten of inhoud die je schrijft te gaan delen. Wederom geldt: des te meer op maat gemaakt voor de doelgroep of des te leuker jouw video of tekst, des te meer het kans maakt om opgepikt en gedeeld te worden.

Linkbuilding pakketten

Tenslotte kun je linkbuilding ook laten uitbesteden door een professionele partij. Hierbij is het zeer belangrijk dat het online marketing bureau weet waar het mee bezig is. Anno 2017 is Google immers steeds slimmer geworden. Zomaar overal in het wilde weg links laten plaatsen door een onbetrouwbare partij brengt eerder schade toe aan je rankings dan dat het ze bevordert.

TIC Online Marketing is gespecialiseerd in het verwerven van kwalitatieve links. Met behulp van een zoekwoorden-onderzoek bepalen we een focus, waarna we zowel binnen als buiten ons netwerk op zoek gaan naar relevante en betrouwbare websites. Daarbij letten we op de diversiteit van de links. Het variëren in typen links (partnerpagina links, forum links, portal links, etcetera) is van belang om een zo natuurlijk mogelijk linkprofiel te creëren. Een natuurlijk linkprofiel komt ten gunste van de posities die worden behaald in de zoekresultaten.

Wij bieden diverse linkbuilding pakketten voor je aan. Heb jij een specifiek budget in gedachten of wil je een op maat gemaakt pakket? Alles is mogelijk. Wij overleggen graag met jou om jouw website het meest rendabel te maken. Wil jij meer weten wat er gebeurt als wij jouw linkbuilding-proces overnemen? Neem dan eens een kijkje op onze site.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Archieven