Archieven

Meer uit je website halen? Volg dan deze 10 tips!

door | okt 15, 2020 | Contentmarketing, Social Media, Website, Zoekmachine Optimalisatie (SEO) | 0 Reacties

Vrijwel iedere ondernemer is in het bezit van een website of webshop. Erg leuk om ook online gevonden te worden. Maar hoe haal jij meer uit je website? Bovendien wil jij graag meer conversie realiseren. Volg de volgende 10 tips om hier ook daadwerkelijk resultaat mee te behalen.

1: Zorg voor een snelle laadtijd

 

Mooie afbeeldingen uploaden en dan kom je er al snel achter dat het wel erg lang duurt voordat deze pagina is geladen. Jammer want bezoekers willen snel kunnen schakelen. Met een lange laadtijd zullen zij sneller kiezen om een ander website te bekijken. Zorg er dus voor dat de afbeeldingen op de juiste manier zijn geüpload om de laadsnelheid te behouden. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de afbeeldingen te minimaliseren wanneer je merkt dat het wel erg veel ruimte in beslag neemt.

2: Schrijf goede content op iedere pagina


Je wilt graag hebben dat bezoekers lang op je website blijven. Door goede en duidelijke content te schrijven kan je hiervoor zorgen. Zorg voor minimaal 250 woorden op iedere pagina. Uiteraard ook met voldoende informatie zorg jij dat jouw bezoekers blijven lezen. Let er wel op dat er niet te veel content op de pagina staat. Dit zorgt voor onduidelijkheid en daar zit jouw bezoeker niet op te wachten. Hou het dus minimaal, maar wel met voldoende informatie waar de bezoeker naar op zoek is.

Gratis stockfoto met afstandswerk, bedrijf, binnen


3: Zorg ervoor dat iedere pagina een doel moet hebben


De content is geschreven en je bent klaar om te starten. Maar heb jij er eigenlijk wel over nagedacht wat je met een pagina wilt bereiken? Is het puur om informatie te delen met bezoekers? Of zoek je een manier om sneller verkopen te realiseren? Veel eigenaren beseffen eigenlijk (nog) niet goed wat zij met een bepaalde pagina willen waarmaken. Zoveel mogelijk nieuwe bestellingen zien binnen te halen is logisch, maar zonder een doel kom je niet heel ver. Denk er dus eerst goed aan voordat je begint met schrijven dat je een doel voor ogen moet hebben voor iedere pagina.


4: Gebruik de juiste trefwoorden


Ieder niche heeft zijn eigen trefwoorden waarop zij het liefst willen scoren. Ongeacht hoe groot het zoekvolume is, men scoort graag op belangrijke trefwoorden. Door ervoor te zorgen dat jouw content op basis van deze trefwoorden wordt geschreven ben je al een stapje verder. Belangrijk is om de teksten SEO vriendelijk te schrijven. Let er dus goed op met welke trefwoorden je wilt scoren en richt jouw tekst hierop in. Raadpleeg bijvoorbeeld een specialist op dit gebied die hier graag naar wilt kijken. Zij weten immers vaak beter welke trefwoorden je het beste kunt inzetten.


5: Maak gebruik van call to action buttons


De content is gepubliceerd op de website en je bent klaar om succes te boeken online. Wanneer jouw website bezoekers krijgt zullen zij als eerste de informatie gaan lezen. Om het voor de bezoekers nóg beter te maken kan je een call to action button plaatsen bij de informatie. Hier zullen zij sneller gebruik van gaan maken dan wanneer je hun leidt naar de contactpagina. Denk dus niet alleen in het verschaffen van informatie, maar zorg voor snelle handelingen op jouw website. Wel zo prettig dat jouw bezoekers sneller geholpen kunnen worden.

 

6: Organische bezoekers op de website


Vrijwel iedereen gaat wel eens in de fout om te denken dat iedere bezoeker op een organische manier op jouw website komt. Helaas is dat niet het geval. Sterker nog, organische bezoekers realiseren is lastiger dan gedacht. Hiervoor zal je vaak gebruik maken van zoekmachine optimalisatie (SEO) of zoekmachine adverteren (SEA). Wanneer je kiest voor SEA, dan zullen de kosten wel wat hoger zijn. Echter boek je direct resultaat wanneer de consument hier naar op zoek is. Met SEO zal er wat tijd overheen gaan wil je goede resultaten boeken. Met SEO duurt het wat langer, maar deze resultaten blijven langer staan. Als je met SEA stopt, dan zal jouw positie ook direct verdwijnen.


7: Maak gebruik van herkenbare afbeeldingen


Online zijn er onwijs veel afbeeldingen te vinden. Hoe mooi ze ook zijn, het moet relevant blijven voor jouw website. Let er dus goed op dat de afbeelding een aanvulling moet zijn voor de betreffende pagina waarop je het wilt plaatsen. De mooiste afbeeldingen maak je vaak zelf! Pak gerust de camera en ga hiermee experimenten! Je zult versteld staan wat jij met een camera kunt realiseren.


8: Verbeter jouw betrouwbaarheid


Betrouwbaar overkomen bij de klanten wilt iedereen. Hiervoor kan je kiezen om een onafhankelijke reviewwebsite te koppelen aan jouw website. Klanten kunnen vervolgens een recensie posten en dat werkt vaak in het voordeel voor jouw bedrijf. Bezoekers die nog niets hebben gekocht zullen dit vaak als eerste lezen om de betrouwbaarheid te toetsen. Uiteraard is een review mogelijkheid niet voor ieder bedrijf geschikt. Zorg er dan voor dat er informatie gelezen kan worden over jezelf als ondernemer en de medewerkers.

Gratis stockfoto met aanraken, afbeeldingen, apparaat


9: Waarom moet een bezoeker juist bij jou zijn?


Breng goed in het licht waarom de bezoeker jouw product of dienst moet aanschaffen. Jijzelf bent enthousiast en wilt graag aan de slag, maar zo werkt het voor de bezoeker natuurlijk niet. Zij zoeken eerst de voordelen op alvorens er contact wordt gelegd. Wat maakt jouw product of dienst zo speciaal dat de bezoeker het moet hebben? Leg dit duidelijk, enthousiast en overtuigend uit!


10: Bind je klanten met jouw bedrijf


Een bezoeker heeft een product of dienst aangeschaft bij je, gefeliciteerd. Nu is het juist van belang om de klant bindend te houden met jouw bedrijf. Zorg er dus voor dat jouw klant op de hoogte blijft van aanbiedingen, korting of wellicht nieuwe producten. Maak het interessant voor deze klant. Zij hebben immers al een product bij je gekocht en zijn vaak al tevreden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Archieven