Archieven

Hoe linkbuilding jouw website naar een hoger niveau brengt

door | sep 25, 2020 | backlinks, Zoekmachine Optimalisatie (SEO) | 0 Reacties

Linkbuilding is iets waar wij vandaag de dag nog steeds mee bezig zijn. Het verbeteren van jouw positie in Google door dit uit te voeren wordt nog steeds aangeraden. Maar hoe effectief is het eigenlijk? Biedt het resultaten wat jij verwacht? Of zitten hier nog valkuilen in verborgen?

 


Waar ga je eigenlijk mee beginnen?


Wanneer je een schitterende website hebt maar nog niet hoog scoort in Google, dan kan je ervoor kiezen om linkbuilding uit te voeren. Dit kan je gerust zelf doen, alleen vergt het behoorlijk wat tijd. Bovendien moet je nog wel de mogelijkheden hebben wil je dit kunnen realiseren. Hiervoor kiest men er steeds vaker voor om een extern bedrijf in te schakelen. Als je online gaat zoeken, dan zal je zien dat er genoeg specialisten te vinden zijn. Hierdoor heb je genoeg keuze en kan jij jouw positie zeer zeker verbeteren in Google. Mits het natuurlijk op de juiste manier wordt uitgevoerd. Als eerste is het belangrijk om jouw eigen website in orde te hebben. Ook is het aan te raden om te werken met interne links op je website. Erg goed voor jouw linkstructuur, maar nog prettiger voor jouw bezoekers. Zij kunnen namelijk sneller doorklikken naar een andere pagina. Met een (nog) niet geoptimaliseerde website zal je niet snel resultaat realiseren. Denk hierbij aan:

• Is jouw content op de website SEO vriendelijk geschreven
• Staat de afbeeldingen correct ingesteld


Uiteraard zijn er nog meer verbeterpunten te vinden. Echter zijn dit twee aspecten die vaak foutief worden getoond. Zonde, want hiermee kan je al jouw online vindbaarheid verbeteren. Google vindt het namelijk belangrijk dat de website genoeg informatie toont. Ook de afbeeldingen horen hier natuurlijk bij! Oftewel, kijk eens naar jouw eigen website en controleer deze twee punten.

Gratis stockfoto met apple, apple computer, apple laptop


Diversiteit met linkbuilding


Nu kan je natuurlijk ervoor kiezen om een specialist in de arm te nemen en direct te starten met linkbuilding. Leuk, maar waar begin je eigenlijk? Je wilt immers resultaten zien door linkbuilding uit te voeren. Een expert op dit gebied weet als geen ander hoe dat een project gestart mag worden. Door op de juiste manier de zoektermen in te zetten in combinatie met een URL ga je hiermee scoren. Diversiteit van linkvormen is ook zeer belangrijk om hierop te letten. Als jij namelijk alleen maar gaat richten op het plaatsen van startpagina links, dan zal je minder snel resultaat zien. Zorg er dus voor dat je een balans hebt tussen de linkvormen, maar ook de zoektermen waar je graag op wilt scoren.
Het liefst sta jij op de eerste positie in Google wat logisch is. Iedere ondernemer ziet dit het liefst. Maar voor je hier überhaupt kan komen zal er aardig wat werk verricht moeten worden. Niet alleen is het belangrijk om linkbuilding op de juiste manier uit te voeren. Ook mag jij jouw concurrenten niet vergeten. Zij zullen hoogstwaarschijnlijk ook bezig zijn met het verbeteren van hun online vindbaarheid.


Verbeteren van jouw organisch verkeer


Wanneer je graag meer organisch verkeer wilt hebben is het verrichten van linkbuilding een perfect idee. Doordat je met pakkende zoekwoorden aan de slag gaat verhoog jij jouw organisch verkeer. Het wordt wel aangeraden om minimaal in de top tien terecht te komen van Google. Bezoekers klikken namelijk vrijwel nooit verder naar de volgende pagina. Zorg er dus voor dat je op de eerste pagina van Google terecht komt om jouw organisch verkeer te vergroten.

Waarde van jouw domein verbeteren?


Uiteraard is linkbuilding voornamelijk om online beter vindbaar te zijn. Maar wist jij ook dat je hiermee jouw waardes van de website kan verbeteren? Mits het natuurlijk op de juiste manier uitgevoerd wordt. Zo heb je bijvoorbeeld:

• DA: Wordt op een schaal van 1 tot en met 100 gemeten om te zien hoe goed jouw website presteert in de zoekresultaten van Google. Bij een DA wordt er gekeken naar jouw gehele domein.
• DR: Domain rating is een meetpunt die vanuit Ahrefs komt. Hiermee wordt er aangeduid hoe sterk het backlink profiel is van de website. De score wordt aangegeven op een schaal van 1 tot 100.

Gratis stockfoto met analyse, analyseren, analytici


De echte kenners weten natuurlijk goed dat dit twee van de belangrijkste scores zijn wat je wilt verbeteren. Zo heb je natuurlijk nog veel meer waardes wat gemeten kan worden. Een PA ( Page Authority) was voorheen een van de belangrijkste waardes die zo hoog mogelijk moest zijn. Vandaag de dag zijn we hier nog wel mee bezig, maar vrijwel iedereen richt zich liever op de DR en DA.
Uiteraard kan je online zelf ook de waardes bekijken. Onder andere bij https://www.seoreviewtools.com/nl/ kan je deze waardes controleren.
Al met al is het natuurlijk de bedoeling dat jij jouw online vindbaarheid zult verbeteren. Ga dus in gesprek met een specialist op dit gebied en ervaar de mogelijkheden wat zij jou kunnen bieden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Archieven