Archieven

Google E-A-T nog steeds belangrijk

door | sep 28, 2021 | Google, Zoekmachine Optimalisatie (SEO) | 0 Reacties

Wat is Google E-A-T?

Tenzij je pas bent begonnen met zoekwoorden optimalisatie heb je vast wel eens van Google E-A-T gehoord. Langzaam maar zeker is dit een belangrijk onderdeel geworden van SEO. E-A-T staat voor Expertise, Authorativeness (autoriteit ) en Trustworthiness(betrouwbaarheid). Deze termen worden vermeld in de Google Search Quality Evaluator Guidelines. Een hele mond vol, maar het wil in principe zeggen dat Google een handleiding heeft gemaakt voor hun personeel met punten waar ze op moeten letten als ze een website beoordelen.

In de guidelines wordt aangegeven dat Google ondere andere deze punten belangrijk vind:

  • Het doel van de website
  • E-A-T
  • Kwaliteit van de content en de hoeveelheid.
  • Informatie over de website of de contentmaker.
  • De reputatie van de website.


Expertise

Ben je gekwalificeerd om over bepaalde stukken te schrijven? Misschien een moeilijke vraag, want wanneer kun je jezelf nu een expert noemen? Google heeft daar ook over na gedacht en het is niet dat je per se een cursus moet hebben gevolgd om jezelf een expert te noemen.

De belangrijke punten zijn als volgt. Ten eerste moet de content die je schrijft aansluiten bij de zoekintentie. In principe wilt dit zeggen dat als we een blog zoals deze over Google E-A-T schrijven we het ook over die punten gaan hebben in plaatst van wat bijvoorbeeld het meeste wordt besteld voor de lunch bij het hoofdkwartier van Google.

Een ander belangrijk punt is dat je meerdere posts hebt gepubliceerd over het desbetreffende onderwerp. Zo toon jij aan Google dat je een expert bent. Maar waarom is het schrijven van content zo belangrijk? Naast dat je merkbekendheid opbouwt laat je aan Google zien dat je website actief is, dit is belangrijk voor de waardering van je website.

Autoriteit

De autoriteit van een website wordt op een manier bepaald en dat is de kwaliteit van het linkprofiel van de website. Als je veel content publiceert krijg je vanzelf wel backlinks, maar als je daar de tijd en kennis niet voor hebt, is er ook altijd een andere manier om autoriteit op te bouwen. Dit kan je doen door te gaan linkbuilden.

Hierbij gaat het niet over de hoeveelheid links, maar eerder over de kwaliteit van de links. Dus voordat je begint, denk erover na wat je met je website wilt behalen en wat je ervoor over hebt om dit te bereiken.

Betrouwbaarheid

Een simpele manier om de betrouwbaarheid van een website te checken is om te kijken of ze een SSL certificaat hebben. Waarschijnlijk heb je de melding al een keer gehad dat een website die je wilt bezoeken niet privé is. Dit kun je zien aan het slot voor de URL in de zoekbalk van je browser.

Andere belangrijke punten zijn bijvoorbeeld een over-ons pagina en contactgevens. Dit onderdeel heeft ook invloed op de autoriteit want hoe meer websites als betrouwbaar worden gezien hoe belangrijker links vanuit die sites worden en helpen met het opbouw van een goed linkprofiel.

Wordt E-A-T als een ranking factor gezien?

Nou dit is eigenlijk een klein beetje tricky. Google E-A-T heeft geen directe invloed op je rankings. Echter, elementen om de E-A-T te bepalen zijn wel factoren die invloed hebben op de rankings.

E-A-T is eigenlijk niet te meten met een tool, maar wat we wel weten is dat het belangrijk is want anders zou het niet 137 keer in hun handleiding staan.

Hoe dan ook, het blijkt, maar weer dat E-A-T belangrijk is voor je SEO-strategie, maar hoe pas je dit toe en hoe verhoog je je eigen E-A-T? Nou dat lees je in onze volgende blog, dus hou de website in de gaten!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. E-A-T & YMYL voor jouw website | SeoMarketingDeals - […] van belang bij de beoordeling van een website. Wil je nog meer lezen over Google E-A-T? Lees dan onze…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Archieven