Archieven

Een onderwerptitel inzetten doe je zo!

door | jul 22, 2021 | e-mail marketing | 0 Reacties

Het schrijven van een goede onderwerptitel

Maandag morgen, je zit met een kopje koffie aan het bureau en controleert je e-mail. In je inbox zie je nog een paar mailtjes staan van vrijdag en daar staat hij dan, een nieuwsbrief waar je je niet meer van kan herinneren waarom je er geabonneerd op bent. Misschien heb je de afzender al vaker voorbij zien komen in je inbox, maar wees nu eens eerlijk, hoe vaak heb jij werkelijk nieuwsbrieven geopend en gelezen?

Het eerste moment van een klantenreis begint op het moment dat een klant de e-mail ziet. Wat is het eerste dat de gebruiker ziet? De titel van de e-mail. Dit maakt de onderwerptitel van je nieuwsbrief ook zo belangrijk. Geen pakkende titel? Hoogstwaarschijnlijk beland je nieuwsbrief dan in de prullenbak of blijft hij in de lijst staan, net zoals die andere 200 ongeopende e-mails.

❝ Maar hoe voorkom ik nu dat mijn nieuwsbrief in de prullenbak beland?

Gelukkig voor jou hebben we een paar tips opgesteld om je hierbij te helpen. Maar let op! Er is geen gouden formule voor het schrijven van onderwerptitels (en nieuwsbrieven), echter kan je wel testen wat werkt voor jouw doelgroep.

Zoals eerder vermeld is testen misschien wel het belangrijkste wat je kan doen als het gaat om onderwerptitels. Gelukkig hebben meerdere sites waarin je nieuwsbrieven kan ontwerpen al vaak een ingebouwde A/B functie. Zo niet? Check dit voordat je een abonnement afneemt!

Wat is AB testing?

Stel je eens voor, je hebt ijverig aan je nieuwsbrief gewerkt en komt op het punt om een titel te schrijven voor je gemaakte creatie. Titels zijn moeilijk en het kan zijn dat je op meerdere titels uitkomt, maar hoe weet je nu wat het beste is? Dit is nu precies waar je A/B kan inzetten. In principe wat er gebeurt is dat 50% van de gebruikers één titel te zien krijgt en de andere helft de andere titel. Hierbij wordt gekeken welke titel het beste heeft gescoord. Houdt er natuurlijk wel rekening mee dat je goed moet kijken wat er werkelijk getest moet worden. Testen is goed! Maar je kan er ook te ver in gaan.

Gebruik die magische woorden!

Je kent ze wel, woordjes die je in teksten vind die het verhaal net iets persoonlijker maakt. Bijvoorbeeld de woorden: je/jij, omdat en natuurlijk het woordje gratis, want we houden van gratis. Deze woorden vallen op in teksten omdat ze inspelen op het onbewuste en zo een aankoop kunnen beïnvloeden. Naast woorden zijn cijfers gewild. Denk maar aan de laatste keer dat je een artikel hebt gelezen waarbij ze zeven tips geven. We houden namelijk van lijstjes en daar moeten we zeker gebruik van maken om op te vallen.

Negativiteit = Positiviteit

Het klinkt een beetje vreemd, maar als je erover nadenkt dan is het eigenlijk best wel logisch. Uit studie blijkt dat mensen sneller reageren op negatief nieuws dan positief nieuws. Dit gebeurt ook bij onderwerptitels. Bijvoorbeeld: 7 Redenen waarom je geen likes krijgt op Facebook, tegenover, Zo krijg je meer likes op Facebook. Nu moet je wel uitkijken met die negativiteit, gebruik dit alleen als dit past bij je merk of bij de boodschap die je wilt uitdragen. Past het er niet bij? Ga dan liever voor een positieve insteek met veel magische woorden.

Meer tips om je bedrijf te onderscheiden van de concurrent? Bekijk dan snel meer van onze artikelen voor tips & tricks.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Archieven