Archieven

Dit moet je weten over de Google Core update van Mei 2022

door | jul 1, 2022 | Contentmarketing, Zoekmachine Optimalisatie (SEO) | 0 Reacties

Google is in Mei 2022 uitgekomen met een nieuwe Google Core update. De zoekmachine doet dit vrij regelmatig, maar de update van Mei is een brede Google Core update. Dit betekent dat de impact op jouw rankings best groot kunnen zijn. Het doel van zulke Core updates is om te zorgen dat mensen nog steeds zo relevant mogelijke content te zien krijgen wanneer zij op bepaalde termen zoeken. Het zogenaamde zoekalgoritme van Google verandert dus iets bij elke update. Niemand weet precies hoe dit algoritme in elkaar zit, maar er zijn wel altijd een paar dingen die we uit de updates kunnen halen.

Sinds begin Juni impact zichtbaar

De Google Core update van Mei 2022 is in alle landen en talen doorgevoerd, waardoor de impact best groot is. Het uitrollen van een Google Core update duurt altijd een aantal dagen of weken. Deze duurde twee weken, waardoor de impact op de rankings aan het begin van Juni te zien was. 

Wat zijn de effecten van de update?

Zoals je waarschijnlijk al weet, is content voor Google natuurlijk een enorm grote factor in het bepalen van rankings. Na deze update is dat nog steeds zo. Er is echter wel een speculatie gaande dat content die door middel van AI is gegenereerd nu anders wordt geïndexeerd. Content die door AI wordt gegenereerd zal nooit honderd procent uniek zijn en in correcte taal en grammatica zijn geschreven. 

Het belang van content

Google vindt unieke, relevante en kwalitatieve content juist heel belangrijk. Dit zien we ook terug in het feit dat Google webpagina’s of websites met slechte content nu anders rankt. Men denkt namelijk vaak dat het vooral gaat om de hoeveelheid content, terwijl de inhoud en relevantie juist hoog in het vaandel staan bij Google. Vooral wanneer je in de content verwijst naar sterke websites, is het des te belangrijker dat de content relevant en van kwaliteit is. 

Wat doet dit met mijn rankings?

Na elke update zal je merken dat je rankings ineens omhoog of naar beneden kunnen schieten. Dit is echter niet direct een moment om in de stress te schieten, want dit is juist vrij normaal. Kijk na een tijdje of je rankings er in het algemeen voor- of achteruit op zijn gegaan. Zijn de rankings na een tijdje verbeterd? Dan heeft de update een positieve impact gehad op jouw website.

Wat als mijn rankings zijn verslechterd? 

Zijn de rankings juist verslechterd? In dat geval is de content één van de belangrijkste dingen om je op te focussen. Zorg dat de content niet alleen uitgebreid is, maar ook echt relevant aan het onderwerp en natuurlijk relevant aan jouw website en bedrijf. Zorg dat je naar waarheden schrijft en geen beloftes maakt waar je je niet aan kunt houden. 

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. De bekende Google updates van 2022 | SeoMarketingDeals.com - […] grote update uitgerold werd door Google. In november 2021 was namelijk de laatste kernupdate. De kernupdate van mei 2022…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven