Archieven

Dit is waarom je social media moet gebruiken

door | nov 18, 2021 | Social Media | 0 Reacties

Iedereen weet dat social media veel gebruikt wordt. Van Facebook, Snapchat tot Instagram en TikTok. Het Global Web Index (GWI) heeft onderzoek gedaan naar de motivatie van mensen om social media te gebruiken. Uit de reactie van de correspondenten blijkt dat de belangrijkste reden is dat mensen graag met vrienden en familie in contact willen blijven. Wat wel opvalt is dat tijdens de lockdowns mensen zich minder bezighielden met het consumeren van media en meer bezighielden met het in contact komen van of in contact blijven met mensen. Een ander belangrijk ding dat naar voren is gekomen is dat entertainment en content dat inspireert het meest winstgevend is.

Er zit natuurlijk veel verschil in de reden waarom mensen social media gebruiken. De ene generatie gebruikt social media anders dan bijvoorbeeld oudere generaties. Zo gebruikt Gen Z het internet veel om te kijken naar trends, het zoeken van content en het opvullen van hun tijd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het wachten op de bus. Dit is het moment dat mensen, vooral jongere generaties veel op hun telefoon zitten.

Tijdens de lockdowns is het logisch dat mensen meer tijd online hebben gespendeerd omdat veel activiteiten wegvielen. Nu we weer in een lockdown zitten en waarschijnlijk dit ook niet de laatste is, is het gebruik van de social media nog steeds hoog. Genoeg reden dus om zelf iets meer tijd aan social media te besteden om mensen te bereiken. Er is genoeg wat je kan doen om je doelgroep te bereiken en er is genoeg soorten content te bedenken.

Maar hoe maak in content voor mijn doelgroep?

Er zijn vele manieren waarop je een doelgroep kan bereiken. Een daarvan is bijvoorbeeld bloggen, dat doen we hier op onze website. Is jouw doelgroep meer gevoelig voor visuele content zoals posters, inspirerende quotes of video’s? Dan is het misschien een idee om over te stappen op stories. Stories komt oorspronkelijk van Snapchat. Het is een kort filmpje waarbij je laat zien wat er gaande is in je leven. Het hoeft niet alleen over je leven te zijn, misschien ben je iets grappigs tegengekomen en wil je dit laten zien. Andere bekende socials zoals Instagram en Facebook zijn ingegaan op deze trend en hebben hun eigen stories gecreëerd.  Wist je dat Instagram gebruikers meer stories hebben gemaakt dan alle gebruikers samen op Facebook?

Pinterest

We moeten deze toch dan even benoemen, want deze website/app is toch iets anders dan de andere social media’s. Bij Pinterest gaat het niet zo zeer om actieve interacties met gebruikers. Er is een systeem waar mensen op jouw berichten kunnen reageren, maar daarnaast vindt er weinig interactie plaats. Zo vier op de tien vindt een nieuw merk of product on Pinterest.  Maar wat is Pinterest precies en hoe kan jij het toepassen? Als je bekend bent met Instagram dan kom je al aardig ver bij het concept van Pinterest. Op deze site maak je als het waren collages dat bij jouw thema past. Je maakt als het waren borden aan verzameld afbeeldingen. Dit kan van alles zijn; game producten, kleding, interieur. Enkele belangrijke punten waarvoor Pinterest gebruikt wordt zijn;

  1. Inspiratie voor interieur.
  2. Ideeën voor gerechten.
  3. Kleding (zowel inspiratie als kopen)
  4. Eten/Fitness
  5. Inspiratie voor reizen
  6. Feest inspiratie


Nog wat feitjes om je te overtuigen

Uit het onderzoek is gebleken dat veel mensen in contact komen met een merk dankzij social media. Dit komt vanwege aanbevelingen zoals reviews, maar ook vanwege reclames. Een ander feit dat misschien wel interessant voor je is dat de reisbranche het populairst is. Daarna is de gezondheidssector gevolgd door fitness. Kortom social media zijn belangrijker dan ooit. Iedere generatie heeft een reden waarom ze hiervan gebruik maken. Tot welke groep behoort jouw doelgroep en op welke socials zijn ze te vinden? Als je dit weet kan je specifiek content maken. Dus wanneer ga jij beginnen?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven