Archieven

Adverteren via Google? Dit zijn de manieren!

door | jul 7, 2020 | Google | 0 Reacties

Adverteren via Google Ads is een uitstekende manier om nieuwe klanten te werven. De meeste mensen maken namelijk gebruik van Google als ze naar informatie, diensten of producten op zoek zijn. Als ondernemer kun je daar dankbaar gebruik van maken door te adverteren via Google, maar hoe werkt dat adverteren via Google nou precies? Er zijn talloze technieken die je kunt gebruiken! Hieronder zullen we de belangrijkste manieren voor je beschrijven.

Een Search-campagne of een Display-campagne?

Om te beginnen heeft Google twee netwerken waarin je kunt adverteren. De meeste mensen zullen bij adverteren via Google aan een Search-campagne denken. Dit is een tekstadvertentie die boven de organische resultaten in Google getoond wordt. Bij deze vorm van adverteren bepaal je zelf op welke zoekwoorden je wilt scoren. Daardoor kun je heel gericht adverteren. Mensen die op het zoekwoord googelen waarop jij adverteert, krijgen jouw website dan direct bovenaan te zien.

Het Display-netwerk van Google is wellicht minder bekend. Toch komt bijna iedere internetgebruiker Display-advertenties tegen tijdens het browsen. Deze advertenties worden op websites geplaatst die daar speciaal advertentieruimte voor vrijmaken. De webmasters krijgen in ruil hiervoor een klein bedrag per klik uitgekeerd. Er zijn talloze webmasters die op deze manier extra inkomen willen genereren en dus advertentieruimte vrijmaken. Daardoor kunnen je advertenties op allerlei verschillende websites geplaatst worden.

Op welk netwerk adverteren?

Voor de gemiddelde ondernemer die wil beginnen met adverteren via Google, is het aan te raden om te starten met een Search-campagne. Deze manier van adverteren is vrij gericht en zal over het algemeen meer webverkeer opleveren, mits je op de juiste manier adverteert. De persoon die jouw Search-advertentie tegenkomt, is immers specifiek op zoek naar het zoekwoord waarop jij adverteert. Dat terwijl de Display-advertenties gevonden worden door de gewone internetgebruiker die aan het browsen is.

Of Display-adverteren dan nooit verstandig is? Jawel, er zijn verschillende situaties te bedenken waarin deze vorm van adverteren via Google de beste oplossing is! Denk bijvoorbeeld aan remarketing. Je kunt ervoor zorgen dat specifiek de mensen die eerder op je website zijn geweest, de advertenties te zien krijgen. Veel mensen zullen de eerste keer dat ze op je website komen, nog geen actie ondernemen. Deze vorm van adverteren leidt meestal tot een hoger conversiepercentage. Veel grote bedrijven maken bovendien gebruik van het Display-netwerk van Google om de naamsbekendheid te vergroten.

Lokaal adverteren

Het voordeel van adverteren via Google is dat je vaak heel gericht kunt adverteren. Heb je voor een Search-campagne gekozen, dan kun je bijvoorbeeld lokaal adverteren. Stel je voor dat jij een eigen snackbar hebt. Met een dergelijke lokale onderneming, heeft het geen nut als mensen aan de andere kant van het land je advertentie zien. Je wilt dan lokaal kunnen adverteren. Gelukkig is ook dat prima mogelijk door te adverteren via Google. Je kunt met een Search-campagne namelijk heel gericht aangeven in welke regio de advertentie zichtbaar moet zijn. Heb je bijvoorbeeld een lokale onderneming in Nijmegen, dan wordt jouw advertentie (indien deze juist is opgezet) bijvoorbeeld niet getoond in Rotterdam.

Heb je een onderneming die landelijk diensten en/of producten levert, dan hoef je uiteraard niet lokaal te adverteren. In dat geval is het ook mogelijk om landelijk te adverteren. Dit is bijvoorbeeld een betere keuze wanneer je een webshop hebt die landelijk levert.

Het maken van een effectieve advertentie

Besluit je om te adverteren via Google? Dan is het belangrijk dat de advertentie ook effectief is. Ook daar zijn weer verschillende manieren voor. Hoe de meest effectieve vorm van adverteren eruitziet, is onder andere afhankelijk van je doelgroep en de diensten/producten die je aanbiedt. Een Display-campagne kun je ondersteunen met afbeeldingen en/of video’s. Bij een Search-campagne moet je het van de tekst hebben. Kies je voor een Display-campagne, dan is het dus een goed idee om ook echt een mooie advertentie in elkaar te zetten. Dat betekent overigens niet dat er over een Search-campagne niet nagedacht moet worden. Het bericht uit je advertentie moet in correct Nederlands geschreven zijn en de boodschap moet je doelgroep aanspreken.

Wil je er zeker van zijn dat jouw Google Ads-campagne zo effectief mogelijk is? Dan kun je kiezen voor Google Ads adverteren uitbesteden. Door de advertentie uit te besteden, kun je zeker zijn van een prachtig design. Bovendien zal een Google Ads specialist precies weten hoe hij of zij jouw doelgroep het best kan bereiken. Kies je voor een ervaren marketingbureau, dan kan men bijvoorbeeld prachtige advertenties laten ontwerpen voor op het Display-netwerk. Bovendien kan een specialist nagaan wat er in de advertentie moet komen te staan voor een zo hoog mogelijk conversiepercentage.

Wil je het online adverteren uitbesteden? Op het platform van R&B Webpromotions vind je ontzettend veel aantrekkelijke deals van diverse aanbieders! Via ons platform wordt het een stuk eenvoudiger om een efficiënte advertentie op te zetten.

Probeer ook organisch te scoren in Google!

Adverteren via Google Ads is een uitstekende manier om te adverteren. Daarnaast is het echter ook aan te raden om organisch in Google te scoren. Je wilt namelijk ook gevonden worden als je even zou stoppen met de Google Ads campagnes. Hoe je ook organisch bovenaan in Google komt te staan? Google bepaalt de ranking van je website aan de hand van meer dan 200 factoren. Een ervaren marketingbureau is in staat om veel van deze factoren voor je te optimaliseren.

Organisch scoren zal meer tijd in beslag nemen dan adverteren met Ads, maar de resultaten blijven ook langer zichtbaar zodra je met de campagnes stopt. Ben je geïnteresseerd in zoekmachine optimalisatie? Schakel ook dan een specialist in. Zelf een Ads-campagne opzetten is goed mogelijk indien je hier voldoende tijd in steekt, zelf je Search Engine Optimization (SEO) verzorgen is lastiger. Voor SEO heb je immers een breed netwerk en een uitgebreide kennis nodig.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Archieven