Archieven

Als bedrijf zijnde zijn er diverse werkzaamheden die je kunt uitvoeren om meer verkoop te genereren. Twee van de belangrijkste zijn SEO en SEA. SEO staat voor Search Engine Optimization en betreft alle werkzaamheden die ervoor zorgen dat jouw website hoger in de zoekmachine resultaten van Google komt. SEA staat voor Search Engine Advertising. Het verschil tussen SEO en SEA is dat SEO jouw positie in de organische zoekresultaten verbeterd door middel van off-site en on-site activiteiten. SEA betreft het behalen van hogere posities door middel van betaalde advertenties. 

Advertenties in zoekmachine resultaten

SEA gaat specifiek over het adverteren in zoekmachines. Als je op Google iets intypt, zie je bovenaan de zoekresultaten altijd een aantal advertenties staan. Deze zijn door middel van SEA daar terecht gekomen. Het voordeel aan SEA is dat je de advertenties aan een bepaalde doelgroep kunt tonen. Je geeft dus geen geld uit aan advertenties voor mensen die buiten jouw doelgroep vallen. 

Soorten advertenties

Er zijn verschillende soorten advertenties voor zoekmachines, namelijk tekst-, beeld- of video-advertenties. Echter zien we in Nederland vrijwel altijd tekstadvertenties op Google.

Hoe werkt het?

Adverteren op Google gaat door middel van Google Ads. Je kiest bepaalde zoekwoorden uit waarop jouw doelgroep vaak zoekt, of zoekwoorden waarop jouw bedrijf goed wordt gevonden. Op deze zoekwoorden ga je vervolgens adverteren. Google houdt als het ware een soort veiling op elk zoekwoord. Wanneer iemand een bepaald zoekwoord invoert in Google, gaan er verschillende advertenties met elkaar in strijd. Degene die wint, verschijnt bovenaan in de zoekresultaten van de betreffende persoon.

Welke factoren spelen mee?

Google kijkt naar diverse factoren voor het bepalen van de winnaar van de veiling. Zo wordt er gekeken naar de hoogte van het bod (de kosten per klik; ook wel CPC), maar ook naar de inhoud van de advertentie. Hierbij kun je denken aan relevantie en kwaliteit. Je kunt dus niet alleen winnen door het hoogste bod te hebben, maar ook door een sterke advertentie in elkaar te zetten. 

Relevantie en kwaliteit

Zorg bijvoorbeeld dat de inhoud echt relevant is aan de zoekopdracht van de potentiële klant, maar ook relevant aan wat jouw bedrijf te bieden heeft. Wat betreft kwaliteit kun je ervoor zorgen dat je unieke content gebruikt en deze in correcte stijl is geschreven.

Het is als bedrijf zijnde dus erg interessant om te investeren in zowel SEO als SEA. Uit beide methoden kun je meer webverkeer genereren, wat uiteindelijk weer kan leiden tot meer omzet. En dat is natuurlijk wat we willen! 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven