Archieven

Waarom je niet op 1 staat met een zoekterm en je concurrent wel

door | apr 15, 2021 | backlinks, Linkbuilding, Zoekmachine Optimalisatie (SEO) | 0 Reacties

We weten allemaal dat investeren in backlinks enorme effecten kan hebben op jouw positie in de zoekmachineresultaten. Wanneer je hier een lange tijd mee bezig bent geweest en hier goed in hebt geïnvesteerd kun je al erg hoge posities behalen. Een grote frustratie van veel mensen is echter dat zij na maanden – misschien wel jaren – van investeren en linkbuilden nog steeds niet op positie één staan, maar hun concurrent wel. Hoe kan dit nu eigenlijk? Dit kan verschillende oorzaken hebben, die we in deze blog zullen bespreken.

Leeftijd van de website

De leeftijd van je website is een factor die bijdraagt aan jouw positie in de zoekmachineresultaten. Een domein dat langer bestaat, heeft namelijk een hogere status in de zoekmachine dan een website die pas sinds kort bestaat. Dit komt doordat een domein dat langer bestaat allerlei bezoekers heeft ontvangen. Per bezoeker krijgt het domein een beetje autoriteit erbij. Een domein dat langer bestaat heeft meestal een stuk meer bezoekers ontvangen dan een nieuw domein. Echter kun je hier niks aan veranderen: het is een kwestie van geduld.

SEO-titel en headings

Een andere factor die bij kan dragen aan het feit dat jouw concurrent wel op één staat en jij niet, is dat jouw concurrent zijn SEO-titel en headings heeft geoptimaliseerd en jij wellicht niet. Je kunt de SEO-titel en headings optimaliseren door het belangrijkste zoekwoord hierin te verwerken. Een aantal andere dingen die worden aangeraden is om de SEO-titel duidelijk en helder te maken en te zorgen dat hij zorgt dat de potentiële bezoeker door wil klikken.

Meta description

Een ander aspect van jouw website dat veel invloed kan hebben op jouw positie in de zoekmachineresultaten is de meta description Als jij de meta description van je website niet hebt ingevuld, maar jouw concurrent wel, kan deze boven jou komen te staan. Zorg er dus voor dat je de belangrijkste zoekwoorden hierin verwerkt.

Relevantie van backlinks

We weten dat het genereren van backlinks een sterk middel is om de positie van je website in de zoekmachineresultaten te verhogen. Maar wist je dat de relevantie van deze backlinks voor een groot deel bijdraagt aan die positie? Het is natuurlijk goed om veel backlinks te hebben, maar als deze niet relevant zijn, zal er niet veel veranderen in jouw positie. Zorg dus dat de backlinks afkomstig zijn van websites met een soortgelijk onderwerp als de jouwe.

High quality content

Het kan voorkomen dat jouw concurrent boven jou staat op een bepaald zoekwoord, terwijl dit zoekwoord niet eens op de pagina van jouw concurrent voorkomt. Hoe kan dit? De zoekmachine kan afleiden wat een organisatie doet vanuit de content op de pagina, dus vanuit de context. Het is dus niet alleen belangrijk dat jouw backlinks van goede kwaliteit zijn, maar jouw website zelf ook. Besteed dus aandacht aan de content op je website.

Zoals je ziet zijn er veel factoren – groot en klein – die effect kunnen hebben op jouw positie in de zoekmachineresultaten. Heb je goed geïnvesteerd in backlinks, maar staat jouw concurrent nog steeds boven jou? Kijk dan eens naar aspecten als de SEO-titel, headings, meta description en content van je website.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Archieven