Archieven

Moet ik gastbloggers inzetten voor mijn website?

door | nov 23, 2021 | backlinks, Contentmarketing, Zoekmachine Optimalisatie (SEO) | 0 Reacties

Een gastblogger is iemand die op uitnodiging een blog schrijft voor een website. Je kunt een gastblogger inhuren om een blogartikel te schrijven, waarin links worden verwerkt die verwijzen naar jouw website. Vervolgens wordt dit artikel op een andere website geplaatst. Deze blogartikelen zorgen ten eerste voor meer backlinks naar je website en ten tweede voor meer websitebezoekers. Omgekeerd kun je ook blogs op je eigen website (laten) plaatsen. Op deze manier verzamel je meer interessante en relevante content op jouw website.

Sterke blogartikelen

Je kunt de blogartikelen natuurlijk zelf schrijven, maar je kunt ook een gastblogger inhuren om dit voor je te doen. Het schrijven van blogs neemt namelijk vrij veel tijd in beslag. Je wil namelijk wel een blogartikel plaatsen met accurate informatie in een goed lopend verhaal. Als schrijven niet je sterkste punt is, of wanneer je hier dus geen tijd voor hebt, kun je ervoor kiezen om een gastblogger in te huren. Deze gastblogger kan tegen betaling een blogartikel schrijven waarin links naar jouw website worden verwerkt.

Positieve gevolgen van blogartikelen

Het (laten) plaatsen van blogartikelen heeft veel positieve gevolgen voor jouw website. Ten eerste zorgen blogartikelen voor meer backlinks. Het is dus een vorm van Search Engine Optimization (SEO), waarmee je hoger in de zoekmachine resultaten kunt komen. Een backlink naar jouw website die is verwerkt in content, is een erg sterke backlink. Hoe kwalitatief beter deze content is, hoe sterker deze backlink wordt.

Aan de ene kant zorgt het laten plaatsen van gastblogs er dus voor dat er meer backlinks naar jouw website verwijzen vanuit verschillende websites. Zo is jouw website op meer plekken aanwezig. Aan de andere kant zorgt het plaatsen van gastblogs op je eigen website ervoor dat er meer relevante content (en dus meer backlinks) op jouw website staat. Zoals je wellicht al merkt, is gastbloggen voor beide partijen effectief. Het is een goede manier om aan meer backlinks te komen.

Niches

Voor het schrijven en plaatsen van blogartikelen is het belangrijk dat deze op een website binnen dezelfde niche als jouw website worden geplaatst. Een backlink die komt van een website binnen dezelfde niche, is namelijk erg waardevol voor jouw backlinkprofiel en daarmee dus jouw positie binnen de zoekmachine resultaten.

Meer bereik

Gastbloggen is niet alleen positief voor het genereren van meer kwalitatieve backlinks. Het (laten) plaatsen van gastblogs zorgt er ook voor dat je meer bereik kunt krijgen. Denk aan een bekende website als Frankwatching. Deze website heeft enorm veel (organische) bezoekers. Als je een gastblog plaatst op deze website, zullen deze bezoekers in aanraking komen met jouw website door het lezen van dit blogartikel. Dit zal je bereik, en daarmee je websitebezoekers, vergroten. Voor het plaatsen van blogartikelen is het dus belangrijk dat je deze artikelen plaatst op websites die relevant zijn voor jouw website. Je kunt dus op zoek gaan naar websites waar jouw doelgroep te vinden is en deze benaderen met de vraag of je een gastblog mag laten plaatsen op die website.

Een gastblogger inschakelen

Voor het laten schrijven van een blogartikel kun je verschillende soorten gastbloggers inschakelen. Zo kun je kiezen voor een gastblogger die gespecialiseerd is binnen jouw niche. Op deze manier zal er een inhoudelijk krachtig artikel worden geschreven. Een andere manier is om een gastblogger met hoge autoriteit in te schakelen. Een gastblogger met hoge autoriteit is een blogger die veel bezoekers trekt en dus erg bekend is. Ten slotte kun je er ook voor kiezen om zelf een blogartikel te schrijven voor een website en iemand van deze website weer een blogartikel voor jouw website te laten schrijven. Op deze manier kun je elkaar helpen om sterke backlinks te genereren. Het inschakelen van een gastblogger heeft veel positieve gevolgen voor jouw website. Zo kun je hoger in de zoekmachine resultaten komen en kun je meer websitebezoekers of volgers krijgen. Een blogartikel is een sterke backlink. Hoe hoger de kwaliteit en hoe relevanter de inhoud, des te sterker de backlink zal zijn.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Archieven