Archieven

Linkbuilding door adverteren op startpagina’s: werkt dat nog in 2018?

door | apr 24, 2018 | backlinks, Linkbuilding | 0 Reacties

Doe je aan linkbuilding, dan heb je vast weleens gehoord van startpagina’s. Misschien ben je zelfs al intensief aan de slag gegaan met het adverteren op startpagina’s. Doe je dit nog niet, dan loop je belangrijke kansen mis om hoger in Google te komen. Hoewel links kopen misschien geen verstandige optie lijkt, werkt het – ook in 2018 – nog steeds ontzettend goed. Vandaag leggen we je uit wat de kosten hiervan zijn en hoe je (goedkope) links kunt kopen. En wist je dat je ook gratis links op startpagina’s kunt krijgen?

Wat is een startpagina?

Een startpagina, oftewel linkdirectory, is een webpagina met meerdere externe links naar verschillende websites. Meestal betalen deze websites om hun links te laten plaatsen op zo’n webpagina. De bedoeling hiervan is om hoger in Google te komen en meer bezoekers te krijgen. Er zijn verschillende startpagina’s, waarvan startpagina.nl (sinds 2016 in combinatie met goeievraag.nl) veruit de bekendste is.

De kosten van adverteren op startpagina’s

Het zal je verbazen, maar het tarief dat startpagina’s vragen is relatief laag. Vanaf €2,- per maand kun je al adverteren door middel van het laten plaatsen van een link. Sommige websites plaatsen zelfs gratis links naar niet-commerciële websites. Je moet je dan wel afvragen hoeveel waarde zo’n goedkope backlink heeft. Wil je kwalitatieve links, dan moet je ervoor zorgen dat je een linkdirectory met de juiste niche voor jouw website vindt. In de verzekerings- en reisbranche kan zo’n link bijvoorbeeld al snel €15 – €60 per maand kosten, maar dan ben je wel verzekerd van goede kwaliteit.

Startpagina’s gebruiken voor linkbuilding in 2018?

Veel websites plaatsen links op linkdirectories om beter te ranken in Google. Deze tactiek werkt, maar je moet wel letten op de kwaliteit van de links. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met de volgende punten:

 • Relevantie van de webpagina qua niche
 • Het aantal bezoekers en de populariteit
 • Follow of no-follow backlink
 • Het aantal dode links op de startpagina

Vooral dat laatste is erg belangrijk: als er op een webpagina veel dode (niet-werkende) links staan, dan wordt die pagina minder waard. Zo wordt een link naar je website ook minder waardevol.

De meningen zijn verdeeld, maar het werkt wél

De meningen over het plaatsen van je links op startpagina’s zijn sterk verdeeld. Dit komt doordat betalen hiervoor eigenlijk niet is toegestaan. Toch wordt het veel toegepast en kunnen we dus concluderen dat het zeker helpt om je website hoger in Google te krijgen.

We raden je wel aan om je te focussen op zo natuurlijk mogelijke linkbuilding. Het is belangrijk dat je links niet steeds van dezelfde soort websites af komen. Je moet een goede verdeling maken tussen links van normale websites, informatieve blogs en startpagina’s. Kijk bijvoorbeeld ook eens of je in-content links kunt plaatsen op normale websites of blogs. Uiteraard bieden wij deze service ook aan en kun je hier in-content links kopen.

Alternatieve methodes voor linkbuilding

Zoals we al zeiden, is het van belang dat je niet alleen maar adverteert via linkdirectories. Er zijn genoeg alternatieve methodes om (gratis of goedkope) links te krijgen naar je website. Dat kan op verschillende manieren:

 • Een artikel met in-content links laten schrijven door bloggers
 • Backlinks kopen op pbn websites
 • Deelbare content schrijven waar mensen uit zichzelf naar linken (zogenaamde linkbait)
 • Gastblogs schrijven
 • Het uitwisselen van links, oftewel linkruil

De ene manier kost meer geld dan de andere. Daarnaast heb je methodes om links te krijgen zonder te betalen. Dat kan via net genoemde gastblogs en linkbait artikelen, oftewel artikelen die zó informatief en handig zijn dat mensen hier vaak naar linken. Je zou je kunnen afvragen of je hier genoeg tijd voor hebt, want het schrijven van gastblogs en artikelen met deelbare content kan erg tijdrovend zijn.

Adverteren op startpagina.nl

Inmiddels heb je vast door dat startpagina.nl een ontzettend populair platform is om links op te plaatsen. Ze hebben ruim 6000 dochterpagina’s waarop je voor specifieke niches kunt adverteren. Soms is dit gratis – bijvoorbeeld als je geen financieel oogpunt hebt – maar meestal betaal je hiervoor. Het loopt uiteen van €2,- tot €100,- per maand – en misschien zelfs meer – afhankelijk van de populariteit van de dochterpagina en de niche.

Omdat de houders van deze dochterpagina’s volgens Sanoma Media en Google geen betaalde followlinks mogen plaatsen, moet je altijd controleren of je niet toevallig een no-followlink koopt. De meeste houders plaatsen namelijk wel gewoon betaalde followlinks.

Startpagina links kopen? Wij helpen je graag!

Je kunt zelf op zoek gaan naar de startpagina met de perfecte niche, maar wij kunnen dit ook voor je doen. Bij ons kun je zowel een link voor startpagina.nl kopen als een backlink op andere startpagina’s. De mogelijkheden hiervan kun je opvragen via de chat. Ook kun je altijd een mailtje sturen.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. Wat is linkbuilding? Een complete uitleg over hoger in Google komen - […] Linkbuilding door adverteren op startpagina’s: werkt dat nog in 2018? 24 april 2018 […]
 2. Natuurlijke linkbuilding? Google vindt meer goed dan je denkt - […] Linkbuilding door adverteren op startpagina’s: werkt dat nog in 2018? 24 april 2018 […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Archieven