Archieven

Is jouw GA4 al naar behoren ingesteld?

door | mrt 9, 2023 | Conversie, Google, Website | 0 Reacties

Wie in het bezit is van een eigen website of webshop wil maar al te graag weten hoe dit draait. Door middel van verschillende tools kun je op een eenvoudige manier achterhalen of  er verkopen plaatsvinden. Maar ook of het aantal bezoekers groeit. Niets is prettiger dan te weten dat je dit allemaal kunt volgen in bijvoorbeeld Google Analytics 4 (GA4). Je dient er dan wel voor te zorgen dat het op de juiste manier is ingesteld om daadwerkelijk de conversies en bezoekers te kunnen bekijken. Wie voorheen werkte met Universal Analytics, zal er goed aan doen om spoedig de overstap te maken naar GA4. Vanaf juli 2023 wordt Universal Analytics (UA) namelijk niet meer ondersteund. Dit houdt in dat alleen GA4 vanaf dat moment data zal tonen. Zorg er dus voor dat GA4 op dat moment al data verzamelt van jouw bezoekers op de website. 

Waarom GA4 juist nu belangrijk is om te installeren

Om voldoende data te verzamelen, zal je er goed aan doen om GA4 al geïnstalleerd te hebben. Data vanuit het verleden zal helpen bij het krijgen van inzicht in het gedrag van jouw verkeer. GA4 biedt een nieuwe manier om dit beter te analyseren. Hierdoor ben je ook beter voorbereid op toekomstige veranderingen op het web. Met GA4 is het mogelijk om meer informatie te verzamelen over bezoekersgedrag. Zo zorgt GA4 er ook voor dat je beter inzicht krijgt in de prestaties van websites, zoals conversieratio’s en de betrokkenheid van bezoekers. 

Stel GA4 op de juiste manier in

Wanneer jij het verkeer op jouw website of -shop wilt volgen, zal je er dus goed aan doen om dit goed in te stellen. Voor ondernemers is het dus van belang dat dit op de juiste manier ingesteld staat. Met GA4 krijg je een beter inzicht in hoe verschillende doelgroepen reageren wanneer zij op jouw website zijn. Ook als je ziet dat bezoekers te snel weggaan zonder een conversie, kun je dit bovendien intensiever onderzoeken. Eigenlijk kun je dus zeggen dat je de doelgroep nader kunt onderzoeken als er geen verkoop komt, maar er wel bezoekers zijn.

Op tijd instellen

UA zal nog wel zichtbaar blijven, maar dit wordt vanaf juli 2023 niet meer gemeten. Hierdoor is het verstandig om er spoedig voor te zorgen dat GA4 goed geïnstalleerd wordt, zodat hierin data verzameld kan worden. 

Hulp nodig?

Mocht je nog twijfelen of jouw GA4 goed staat ingesteld, neem dan contact op met een specialist. Zo kun je er zeker van zijn dat alles naar behoren werkt en er dus data verzameld wordt. Wees dus verstandig en wacht niet te lang met het laten instellen van GA4!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Archieven