Archieven

Instagram als marketing voor je bedrijf

door | nov 16, 2017 | Geen onderdeel van een categorie | 0 Reacties

Instagram wordt door vrijwel iedereen als het meest betrouwbare sociale medium gezien. Dat heeft een aantal redenen. Dit maakt het echter ook bijna als vanzelf een ideaal middel om in te zetten voor de marketing van je bedrijf. Wanneer je namelijk groot wordt via Instagram, dan zal dat veel goeds doen voor het imago van jouw onderneming. Het is echter niet iets wat je even simpel zelf kunt doen. Er zit namelijk best wel enige wetenschap achter. Daarom is het verstandig om op een aantal zaken te letten en eventueel een expert erbij te halen.

Waarom is Instagram zo krachtig?

Zoals gezegd is Instagram in de ogen van velen zeer geloofwaardig. Dat komt onder andere door de manier waarop het is opgezet. Zo zijn er bijvoorbeeld geen clickbait linkjes te vinden op Instagram. Alles is dus echt. Tenminste, de foto’s kunnen wel geënsceneerd zijn, maar dan is daar in ieder geval veel aandacht aan besteed. Dat maakt het geheel ook een stuk authentieker en dat is natuurlijk wat voor de consument heel belangrijk is. Voor hen moet het niet als nep en opdringerig voelen, maar als echt en natuurlijk. Instagram is hier heel geschikt voor als marketingtool.

Goed voor je imago

Wat ook meetelt is de autoriteit die Instagram uitstraalt. Juist omdat het allemaal net even wat meer werk vraagt en omdat het geen goedkope internet trucs bevat, wordt Instagram als meer leidend ervaren. Wanneer je positief beoordeeld wordt, door meer likes en meer volgers, dan zal dit een soort vliegwieleffect hebben. Hoe meer likes en volgers, hoe beter dit is voor jouw imago. Het is alsof je daarmee een soort goedkeuring ontvangt die door iedereen geaccepteerd wordt. Als de ene consument het positieve in jou ziet, dan zal dat voor de andere ook wel een goed idee zijn, zo is de gedachte.

Hulp van volgers

Om echt succesvol te zijn met een Instagram marketingcampagne, is het belangrijk dat je volgers meewerken. Door je te liken en te delen kan goede content snel een flink groot publiek bereiken. Dit is ook nog eens een gericht publiek dat past binnen jouw doelgroep. Bedenk maar eens een ander medium waarmee je dit kunt bereiken. Het belang van een goede groep volgers is dus ook groot. Gelukkig zijn er mogelijkheden om snel je volgers schare uit te breiden. Bijvoorbeeld door de bemiddeling van een bureau dat jou echte volgers en likes kan bezorgen. Dit is het overwegen zeker waard.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Archieven