Archieven

Hoe behoud ik mijn verkoopcijfers tijdens de zomervakantie?

door | jul 1, 2021 | Conversie, Linkbuilding, Website | 0 Reacties

In de zomermaanden gaan veel mensen op vakantie. Als bedrijf kan het daarom lastig zijn om je verkoopcijfers te behouden tijdens de zomermaanden. Mensen zijn nu eenmaal minder actief op zoek naar producten of diensten. Ze zijn vrij, en hoogstwaarschijnlijk in het buitenland. Hierdoor zien veel bedrijven tijdens de zomermaanden een daling in hun verkoopcijfers. Echter zijn er een paar dingen die je kunt doen om de verkoopcijfers zo goed mogelijk op peil te houden. Deze worden hieronder besproken. 

Pas je aan het seizoen aan

Bij veel bedrijven zie je vaak dat zij zich aanpassen aan het seizoen. Hiermee wordt bedoeld dat hun website in de zomer bijvoorbeeld een zomers tintje krijgt en in de winter een wat koeler ontwerp. Voor de Instagrampagina van jouw bedrijf kun je ook met de seizoenen spelen door te variëren in het kleurgebruik van jouw pagina en de posts. 

In de zomer kun je bijvoorbeeld leuke quotes posten met een zomerse achtergrond, of alle posts in de zomer met hetzelfde ontwerp plaatsen. Mensen kunnen zo eenvoudig de seizoenen onderscheiden op jouw pagina. Doordat je per seizoen het thema van jouw website of social media kanalen verandert, blijf je voor jouw bezoekers opvallen en vernieuwen. 

Bedenk een zomerse (win)actie

Wanneer je regelmatig actief bent op social media, zorg je dat bezoekers steeds in aanraking blijven komen met jouw bedrijf. Je kunt bezoekers in de zomermaanden echter bij jouw bedrijf proberen te betrekken door een leuke (win)actie te bedenken. Je kunt bijvoorbeeld mensen een zomers product laten winnen door een post te plaatsen met een hashtag en benoeming van jullie bedrijf. Zo blijven mensen tijdens de zomer actief bezig met jouw bedrijf en creëer je direct meer bekendheid. 

Een andere manier is om een leuke kortingscode te bedenken die alleen in de zomermaanden geldig is. Mensen willen altijd profiteren van korting en in het geval van een tijdelijke kortingscode kunnen ze niet te lang wachten met deze code te gebruiken. Het invoeren van deze kortingscode zal waarschijnlijk de zomerse dip in verkoopcijfers compenseren, dan niet overstijgen. 

Houd de SEO van jouw website bij

De laatste tip die we willen geven, is dat het belangrijk is om de SEO van jouw website bij te blijven houden, ook tijdens de zomermaanden. Wanneer je goede posities hebt behaald, denken veel mensen dat het dan prima is en ze kunnen stoppen met linkbuilden. Echter is het voor het behouden van die posities juist belangrijk om linkbuilding uit te blijven voeren. Wanneer je hier namelijk mee stopt, kunnen de posities zo weer kelderen. En dat willen we natuurlijk niet, al helemaal niet tijdens de zomermaanden! 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven